Η κ. Κουτζαμάνη διέταξε πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση, η οποία ήρθε στο φως μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Αθηναίων, σύμφωνα με την οποία ο υπάλληλος, ο οποίος
συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω το 2011 να χρηματίζεται, δεν έχει δικαστεί ακόμα αφού η δίκη του έχει πάρει από τότε εννέα αναβολές, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη διαλευκανθεί η υπόθεση. Με αυτό τον τρόπο βέβαια το προκλητικό καθεστώς ατιμωρησίας στο Δημόσιο, πίσω από το οποίο καλύπτονται ακόμη και στη σημερινή συγκυρία χιλιάδες επίορκοι υπάλληλοι, ζει και βασιλεύει.
Τι λέει ο Καμίνης
«Σε μία περίοδο κρίσιμη για τη χώρα και την αξιοπιστία των θεσμών και την ώρα που ο δημόσιος τομέας βάλλεται από παντού για έλλειψη αξιοκρατίας και αδιαφάνεια, ερωτήματα προκαλεί η ένατη μέσα σε δύο χρόνια αναβολή που δίδεται από τα δικαστήρια σε εκδίκαση υπόθεσης υπαλλήλου του Δήμου Αθηναίων που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω να χρηματίζεται», αναφέρει ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.
Η υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες, υψηλόβαθμο υπάλληλο του Δήμου που συνελήφθη το 2011 να λαμβάνει μίζα 10.000 ευρώ από προμηθευτή για να τον αποπληρώσει νωρίτερα. Δυστυχώς γι΄ αυτόν τα χαρτονομίσματα ήταν προσημειωμένα και αμέσως τέθηκε σε αργία. Η υπόθεσή του πρωτοεισήχθη στις 22/7/2011 και από τότε μετρά εννέα αναβολές, οι πέντε εκ των οποίων για κώλυμα συνηγόρου υπεράσπισης. «Η συγκεκριμένη υπόθεση δεν θέτει μόνο ζητήματα λειτουργίας της ποινικής δικαιοσύνης, αλλά αναδεικνύει το μεγάλο ζήτημα της ατιμωρησίας στο Δημόσιο», αναφέρει η δημοτική αρχή, που θεωρεί πως η συγκεκριμένη υπόθεση υπερβαίνει τα εσκαμμένα.
Ο Δήμος Αθηναίων έχει παραπέμψει από τις αρχές του 2011 στη Δικαιοσύνη περισσότερες από 10 περιπτώσεις φερομένων ως επίορκων υπαλλήλων. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται κυρίως υποθέσεις «γρηγορόσημων», χωρίς ωστόσο να λείπουν και οι ευφάνταστες απάτες. Μια περίπτωση, για παράδειγμα, αφορά υπάλληλο του Δήμου που υποδυόταν σε ιδιώτες τη γραμματέα του Γ. Καμίνη, προκειμένου να αποσπάσει χορηγίες για αγώνες κ.λπ., χωρίς να έχει καμία τέτοια εντολή. Και αυτή συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα.
Άλλες υποθέσεις αφορούν υπαλλήλους που φέρονταν να ζητούσαν γρηγορόσημο 500 ευρώ από δημότες, προκειμένου να τους επιστραφεί η εγγύηση 3.000 – 5.000 ευρώ που είχαν καταβάλει στο ταμείο του Δήμου. Από τη «μαύρη λίστα» των επιόρκων δεν λείπουν και αυτοί που ζητούσαν μίζα από μετανάστες, για να προωθήσουν γρηγορότερα το φάκελο με τα νομιμοποιητικά έγγραφά τους.
Πηγή: capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου