Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ψυχρολουσία από την Τρόικα για τον Μητσοτάκη



 Ψυχρολουσία από την Τρόικα για τον  Μητσοτάκη
Ψυχροί και ανέκφραστοι έμειναν οι επικεφαλής της Τρόικας στη πρώτη τους συνάντηση με τον νέο υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, προσγειώνοντας τον στη σκληρή πραγματικότητα των διαπραγματεύσεων, οι οποίες όπως όλα δείχνουν θα τραβήξουν εις μάκρος.


«Τα περιμέναμε αλλιώς και εξελίχθηκαν διαφορετικά» έλεγαν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη μετά από τη πρώτη, πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά την αίσθηση ότι η αισιοδοξία που είχε επιδείξει η κυβέρνηση όσον αφορά στο νέο σχέδιο για τη διαθεσιμότητα, ήταν μάλλον υπερβολική. «Άκουσαν πολύ προσεκτικά τις προτάσεις και τις απόψεις μας και επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν», δήλωναν τα ίδια στελέχη εν όψει της νέας συνάντησης που ορίστηκε για τη Τετάρτη.

Σε κάθε περίπτωση, το κλίμα, όπως αυτό φάνηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου ήταν πολύ βαρύ, με τις προτάσεις και τις αντιπροτάσεις να πέφτουν «βροχή», καθώς η Τρόικα κάθε άλλο παρά ενθουσιασμένη δείχνει έναντι του ενδεχόμενου νέας παράτασης για τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων. Είναι, άλλωστε, ενδεικτικό ότι ενώ αρχικά είχε προαναγγελθεί ενημέρωση από την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τη συνάντηση με τη Τρόικα αλλά και δήλωση του κ. Μητσοτάκη, μετά από τη συνάντηση επιβλήθηκε σιγή ασυρμάτου...

iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...