Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ιταλία: Έφοδος εισαγγελικών αρχών στα γραφεία τραπεζών


Ιταλία: Έφοδος εισαγγελικών αρχών στα γραφεία τραπεζώνΈφοδο στα γραφεία της Monte dei Paschi di Siena, και ορισμένων ξένων τραπεζών πραγματοποίησαν οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας αναφορικά με την πολύκροτη εξαγορά της ισπανικής τράπεζας Antonveneta που έγινε το 2007 που για πολλούς στην Ιταλία – και όχι μόνο- αποτελεί σκάνδαλο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας της Σιένα, υπό έρευνα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της Monte dei Paschi, των βασικών της μετόχων, όπως επίσης και αρκετών
ιταλικών και ξένων χρηματοοικονομικών οργανισμών που συνεργάστηκαν με την παλαιότερη τράπεζα στον κόσμο για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης εξαγοράς.
Το Reuters, επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις, αναφέρει ότι άνδρες της αστυνομίας επισκέφθηκαν, μεταξύ άλλων τα γραφεία της Intesa Sanpaolo, της Deutsche Bank και της JPMorgan.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι αρχές ερεύνησαν τα σπίτια πρώην και νυν στελεχών της Monte dei Paschi συμπεριλαμβανομένου και του πρώην προέδρου Giuseppe Mussari.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών, η έρευνα αφορά «σειρά δραστηριοτήτων που ξεκίνησαν το 2007 κατά την εποχή της εξαγοράς της Antonveneta από την ισπανική Santander και οι οποίες συνεχίστηκαν μέχρι το 2012».
Η Santander εξαγόρασε την Antonveneta έναντι 6,6 δισ. ευρώ από την ABN Amro. Σχεδόν αμέσως την πούλησε στην Monte dei Paschi έναντι 9 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...