Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Ο Φώτης Κουβέλης καθορίζει τις πολιτικές εξελίξεις


http://a.media.newsbomb.gr/items/cache/dd2c143470d8db489200466f5b5c347f_XL.jpg?t=1336629751Έντονες διεργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη όλο το βράδυ για το σχηματισμό κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτη Κουβέλη.Κεντρικό ρόλο στις προσπάθειες για να πειστεί ο κ. Κουβέλης διαδραματίζει ο κ. Ε.
Βενιζέλος που θεωρεί καταστροφικό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών. Την ίδια άποψη έχουν κύκλοι της Ε. Ένωσης που ασκούν τις δικές τους πιέσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης.
Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι σε αυτή την κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ αφού ο πολιτικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα είναι η εκ νέου προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να αναδειχθεί πρώτο κόμμα. Στις επαναληπτικές εκλογές ο κ. Τσίπρας αναμένεται να στριμώξει ακόμα περισσότερο το ΠΑΣΟΚ ή και να το τελειώσει. Αναμένει επίσης κέρδη από τα άλλα κόμματα και σχήματα της Αριστεράς ενώ ήδη έχει κλείσει η εκλογική συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Κατσέλη και τους Οικολόγους.
Ο κ. Φώτης Κουβέλης είναι η μοναδική ελπίδα για όλους όσους θέλουν να αποφευχθούν οι εκλογές. Αν δεχθεί να αναλάβει την Πρωθυπουργία κυβέρνηση που θα σχηματίσει θα στηριχθεί στη Βουλή από τους 108 βουλευτές της ΝΔ, τους 41 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, και τους 19 βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Προκύπτει μία κοινοβουλευτική πλειοψηφία 168 εδρών που θεωρητικά είναι άνετη και εξασφαλίζει κυβερνητική σταθερότητα.
Ο σχεδιασμός προβλέπει να μην υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα σε αυτή την κυβέρνηση και η σύνθεσή της να έχει, ως πρότυπο την κυβέρνηση Μόντι στην Ιταλία.
Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να εμφανιστούν ότι συμμετέχουν στη κυβέρνηση αλλά ότι τη στηρίζουν με την ψήφο τους. Θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο δε θα υποστούν περαιτέρω φθορά και θα έχουν το χρόνο να ανασυγκροτηθούν.
Υπέρ της λύσης Κουβέλη έχουν ταχθεί οι δύο Αντιπρόεδροι της ΝΔ, Δ. Αβραμόπουλος και Στ. Δήμας, αλλά και βουλευτές που ανήκουν στη φιλελεύθερη πτέρυγα όπως οι κκ Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης, Σπηλιωτόπουλος.
Οι εξελίξεις βρίσκονται στα χέρια του κ. Κουβέλη που όμως είναι έντονα προβληματισμένος. Μπορεί στελέχη της ΔΗΜΑΡ όπως ο κ. Ψαριανός να είναι υπέρ μιας τέτοιας λύσης, ο κ. Κουβέλης όμως είναι ανήσυχος.
Γνωρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η αξιωματική αντιπολίτευση που θα εισπράττει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Γνωρίζει ότι το κόμμα του η ΔΗΜΑΡ κινδυνεύει να εξαφανιστεί στις επόμενες εκλογές πληρώνοντας το τίμημα για τη συμμετοχή της σε μία κυβέρνηση που θα στηρίζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Γνωρίζει επίσης ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να ανασυγκροτηθούν, ότι μία κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον ίδιο βολεύει περισσότερο Σαμαρά και Βενιζέλο παρά τον ίδιο.
Ο κ. Κουβέλης είναι βέβαιο ότι θα αναγκαστεί να δώσει την απάντησή του το επόμενο 48ωρο.
Από αυτή την απάντηση θα καθοριστούν οι πολιτικές εξελίξεις.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...