Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί μηνύουν τον Γ.Μπαμπινιώτη ως "επικίνδυνο για την Παιδεία"
Image
Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας Γιώργου Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος, αλλά και κατά παντός υπευθύνου, κατέθεσε το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ).
Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί κατηγορούν τον υπουργό Παιδείας για
την απόφασή του να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο Δημόσιο.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ.Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια)» και ζητούν από τους πολιτικούς αρχηγούς να μη συμμετάσχει ο συγκεκριμένος υπουργός σε καμία δημόσια θέση, διότι τον θεωρούν «επικίνδυνο» για την Παιδεία.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ, με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαμπινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.

Για παραποίηση της αλήθειας, κατηγορεί ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, για όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου.

Οι ιδιοκτήτες κάνουν λόγο για ασάφεια που επικρατούσε στο συγκεκριμένο θέμα, που οδήγησε στο να ζητηθεί η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο ομόφωνα απεφάνθη υπέρ της εξομοίωσης και τη γνωμάτευση υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας.

Όπως επισημαίνεται από τους ιδιοκτήτες, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ομόφωνη γνωμοδότησή του επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.682/77), τις δικαστικές αποφάσεις και την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (1469/84), οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εφαρμογή του Νόμου 4024/2011, που αφορά στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη. Αυτό, λοιπόν, που εδώ και μήνες, με βάση τις γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών Καθηγητών Πανεπιστημίων, ειδικών στην εργατική νομοθεσία, γνωρίζαμε, επιβεβαιώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο από το πλέον αρμόδιο νομικό όργανο του Ελληνικού Κράτους. Ο υπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ως όφειλε, έκανε δεκτή την ως άνω γνωμοδότηση. Σκάνδαλο θα ήταν να μην έκανε δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ» καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...