Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

«Μυστική η έκθεση της BlackRock»



«Ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Όλι Ρέν,  αρνείται να δημοσιοποιήσει, τόσο το πόρισμα της BlackRock, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που πρόκειται να ξεπουλήσουν, και τον οποίο γνωρίζουν. Αυτό προκύπτει από απαντήσεις του Επιτρόπου Όλι Ρέν, σε γραπτές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή»,
αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.
Ο Νίκος Χουντής στις ερωτήσεις του, που αφορούσαν «την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών και το πρόγραμμα ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας», όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ζητούσε να δοθούν στη δημοσιότητα, τόσο τα στοιχεία της έρευνας που διενέργησε η εταιρεία BlackRock για την κατάσταση κάθε ελληνικής τράπεζας, όσο και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες τιμές, για κάθε ένα περιουσιακό στοιχείο του δημοσίου, που έχει, και πρόκειται να, ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή, στο Ταμείο, όπου μεταβιβάζονται δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και δημόσια ακίνητη περιουσία.
Στην απάντηση του ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Ρέν όπως επισημαίνει η ανακοίνωση:
-πρώτον, αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την έκθεση της BlackRock, τονίζοντας ότι «οι ζητούμενες πληροφορίες παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων των τραπεζών για ολόκληρο το έτος 2011», και,
-δεύτερον, επικαλείται λόγους «ευαισθησίας» και «εμπιστευτικότητας» των πληροφοριών για να μη δημοσιοποιήσει τις εκτιμώμενες τιμές των περιουσιακών στοιχείων του ελληνικού δημοσίου».
«Τα κόμματα του Μνημονίου κρατούν ως μυστικό τις πραγματικές ζημιές των τραπεζών - που λίγες μέρες πριν τις εκλογές πήραν στα τυφλά 18 δις ευρώ άνευ όρων - αλλά και τον κατάλογο με τις εκτιμώμενες αξίες των δημοσίων επιχειρήσεων και των άλλων περιουσιακών στοιχείων, που πρόκειται να ξεπουλήσουν, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό γίνεται για να μην αποκαλυφθεί το μέγεθος του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, που έχουν συμφωνήσει με το ΔΝΤ και την ΕΕ» δήλωσε ο κ. Χουντής.
 http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...