Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Πρόταση τριών σημείων από Α.Τσίπρα για σχηματισμό κυβέρνησης





ImageΟ επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα πάει την Τρίτη στις 14:00 στο Προεδρικό Μέγαρο για να πάρει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και θα είναι η πρώτη φορά κατά την Μεταπολίτευση που ένα αριστερό κόμμα παίρνει ντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει την Τρίτη πρόταση τριών σημείων στα λοιπά πολιτικά κόμματα που θα περιλαμβάνει:



  • Την άρνηση του Μνημονίου
  • Τον σχηματισμό κυβέρνησης των αριστερών δυνάμεων
  • Το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας
Σχετικά με τη συζήτηση που έχουν ανοίξει στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για στάση ανοχής των δύο κομμάτων σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μορφή συνεργασίας με τα κόμματα αυτά.

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν ότι κατά τη συνάντηση Σαμαρά-Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε στον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ το θέμα, δηλαδή είτε να τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στάση ανοχής σε άλλη κυβέρνηση συνεργασίας, είτε να σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με την ανοχή της ΝΔ.

Ο A.Τσίπρας απέρριψε κατηγορηματικά κάθε τέτοια προοπτική, προβάλλοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο Μνημόνιο και στην γενικότερη πολιτική τους που οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Πλήρεις απαντήσεις για το θέμα αυτό αναμένεται να δώσει την Τρίτη ο κ. Τσίπρας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...