Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Νέος αρχηγός ή μήπως νέο κόμμα;


  • 0
     



 Νέος αρχηγός ή μήπως νέο κόμμα;
Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στη κεντροδεξιά παράταξη αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τις διερευνητικές εντολές και οι προσπάθειες σχηματισμού κυβέρνησης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του BriefingNews στην συντριπτική τους πλειοψηφία στελέχη και βουλευτές στις κατ’ιδίαν συζητήσεις τους εκφράζουν έντονο προβληματισμό με βάση το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα
και το νέο ιστορικό χαμηλό που πήρε η ΝΔ.
Τα σενάρια που συζητούνται είναι συγκεκριμένα και φτάνουν ακόμα και μέχρι την ανασύσταση της παράταξης με άλλο όνομα και νέο αρχηγό.
Το βέβαιο είναι ότι μέχρι να ληφθεί οριστική απόφαση για το σχηματισμό κυβέρνησης ή για νέα προσφυγή στις κάλπες τον Ιούνιο, κανένας δεν πρόκειται δημόσια να θέσει το παραμικρό θέμα δεδομένου ότι οι στιγμές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη χώρα.
Ωστόσο αμέσως μετά το καπάκι, στο καζάνι που βράζει για τα καλά πια η κεντροδεξιά, θα ανοίξει.
«Όποιος επιχειρήσει να το ανοίξει τώρα, κάηκε», λένε βουλευτές -ανήκουν στο λεγόμενο καραμανλικό μπλοκ- που χρεώνουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την κατρακύλα του ποσοστού της ΝΔ ευθέως στον Αντώνη Σαμαρά.
Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει το συντομότερο δυνατόν να κινηθούν οι διαδικασίες διαδοχής στη ΝΔ και ο νέος αρχηγός να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να επιχειρηθεί η επανένωση των κεντροδεξιών δυνάμεων.
Άλλοι πάλι μιλούν για ίδρυση νέας κεντροδεξιάς παράταξης με όλες τις δυνάμεις του σχετικού πολιτικού χώρου επανενωμένες κάτω από μια νέα ηγεσία, με νέο όνομα και έμβλημα…
Και στις δύο περιπτώσεις μιλάμε για σχήματα συστράτευσης όπου στόχος είναι να μετέχουν οι πάντες. Δηλαδή και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, και η Ντόρα Μπακογιάννη, και ο Θάνος Τζήμερος, και ο Στέφανος Μάνος, και όσα στελέχη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου πιθανόν να ήθελαν να συμμετάσχουν στην ουσιαστική ανασύνταξη της κεντροδεξιάς παράταξης.
Μεγάλο ερωτηματικό και κενό επί του παρόντος είναι το όνομα του επικεφαλής.
«Προτεραιότητα είναι να αντιδράσουμε στην επίθεση των λαϊκιστών και να δώσουμε πραγματικά ελπίδα με ρεαλισμό εγγυώντας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας», λέει βουλευτής της Β’Αθηνών της ΝΔ που πιστεύει ότι χωρίς τέτοιες αλλαγές την επόμενη φορά το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι ακόμα πιο επώδυνο για το κόμμα του.
briefingnews.gr
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...