Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Μπλόκο στο ενδεχόμενο νέων εκλογών λόγω… ΕΛΣΤΑΤ


 
Σε δημογραφικό… κενό αναμένεται να πέσουν οι αρμόδιοι φορείς, εάν… τελικά δεν βρεθεί λύση για το σχηματισμό κυβέρνησης και η χώρα οδηγηθεί σε νέο γύρο εκλογών. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην αδυναμία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. να έχει έτοιμη και να δημοσιεύσει στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την απογραφή του 2011 για το νόμιμο πληθυσμό της χώρας, στοιχείο απαραίτητο για την κατανομή των βουλευτικών εδρών. Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα επιτάσσει ότι σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν μετά από ένα έτος από την απογραφή, θα πρέπει να γίνουν με γνώμονα τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από αυτήν. Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία απογραφή διεξήχθη, στις 24 Μαΐου 2011, συνεπώς εάν οι εκλογές διεξάγονταν τον Ιούνιο, θα πρέπει τα στοιχεία της απογραφής να ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό των βουλευτικών εδρών.
Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης παραδέχθηκε ότι «τα στοιχεία της απογραφής του 2011 δεν υπάρχουν ακόμα».Ο υπουργός πρόσθεσε ότι για το θέμα είναι ενημερωμένος ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος με τον οποίο, από κοινού, αναζητούν λύση.
«Είναι ένα θέμα που το εξετάζουμε, έχω ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για το ζήτημα και για πολλές πτυχές του», είπε ο κ. Γιαννίτσης. «Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, πριν οριστικοποιήσω την άποψή μου δε θα ήθελα να μιλήσω δημόσια γι΄ αυτό. Καταλαβαίνω ότι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει έντονα στην περίπτωση άμεσης προκήρυξης εκλογών».
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...