Σάββατο, 12 Μαΐου 2012

Νέες κάλπες δεν παραγράφουν (τυχόν;) αδικήματά τους!
Image


Εν μέσω διαφόρων άλλων "περίεργων" που συμβαίνουν στη χώρα υπό την σκιά των ξένων δανειστών, ορισμένοι πολιτικοί κύκλοι επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα να κάνουν και ερμηνεία του Συντάγματος κατά... το δοκούν, προκειμένου να υποστηρίξουν ότι η νέα προσφυγή στις κάλπες θα προκαλέσει αυτόματα παραγραφή των τυχόν αδικημάτων των Γιώργου Παπανδρέου και Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τους χειρισμούς τους που οδήγησαν τη χώρα στη θηλιά του ΔΝΤ και του μνημονίου.

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη των διερευνητικών επαφών αλλά και οι τοποθετήσεις των κυρίαρχων πολιτικών αρχηγών συνομολογούν ότι το πιθανότερο σενάριο λέει ότι η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές. Εφόσον το συγκεκριμένο σενάριο βγει πραγματικό, πρέπει του Προεδρικού Διατάγματος που θα προκηρύσσει εκλογές να προηγηθεί η σύγκληση της νέας Βουλής που προέκυψε απο τις εκλογές της 6ης Μαΐου προκειμένου να ορκιστούν οι βουλευτές. Ειδικότερα, συνταγματολόγοι μιλώντας στο newsbomb.gr εξηγούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλυση της Βουλής αν πρώτα δεν έχει συγκληθεί σε σώμα.
Ορισμένοι λοιπόν πολιτικοί και λίγοι συνταγματολόγοι επιχειρούν να πουν ότι το γεγονός της σύγκλησης της Βουλής για την ορκωμοσία των βουλευτών και την εκλογή του προεδρείου του κοινοβουλίου θα πρέπει να ληφθεί ως νέα τακτική κοινοβουλευτική σύνοδος, ακόμα και αν αυτή διαρκέσει λίγες ώρες ώσπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη διαλύσει για τις εκλογές.
Η συγκεκριμένη «ύποπτη» ερμηνεία επιχειρεί στην ουσία να δείξει ότι από την έναρξη της θητείας της διακυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου ολοκληρώνονται δύο κοινοβουλευτικές σύνοδοι που είναι και το όριο πέρα από το οποίο τα όποια αδικήματα υπουργών παραγράφονται.
Τι ισχύει όμως; Όπως εξηγούν έγκυροι συνταγματολόγοι, το Σύνταγμα απαντά με πλήρη σαφήνεια, καθώς το άρθρο 64 εξηγεί πως «η διάρκεια της τακτικής συνόδου δεν μπορεί να είναι συντομότερη από πέντε μήνες»!

Ας μην κάνουν όρεξη λοιπόν να την... σκαπουλάρουν μερικοί μερικοί που μπορεί και να μην είναι τόσο ήρεμοι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...