Υλικά:
για την ζύμη:
3 αυγά
3/4φλ. ζάχαρη
1φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κσ μπέικιν πουντερ
2 βανίλιες
για την βάση:
3 κσ βούτυρο
3 κσ κανέλα
1/2φλ. ζάχαρη
3 μήλα (1 κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
3 μήλα (1 κομμένο σε πολύ μικρά κομματάκια)
Ρίχνω στην ταρτιέρα (24εκ) το βούτυρο, την ζάχαρη και την κανέλα και βάζω το ταψί στο φούρνο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η ζάχαρη. Κόβω τα 2 μήλα σε ροδέλες ή φέτες και τα στρώνω πάνω από το λιωμένο μείγμα. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψει, προσθέτω τις βανίλιες, το αλεύρι και το μπέικιν ανακατεύοντας ελαφρά με μια μαρίζ. Μέσα στην ζύμη ρίχνω και το ένα μήλο που έχω κόψει σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνω την ζύμη μου πάνω από τα μήλα κι ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς (αντιστάσεις πάνω κάτω) για περίπου 45 λεπτά. Αφήνω την μηλόπιτα να κρυώσει και την αναποδογυρίζω σε μια μεγάλη πιατέλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου