Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Καζάκης: Η κυβέρνηση αυτή δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.


Έχουν βάλει τα κεφάλια τους μέσα στο καβούκι τους όλοι οι συνταγματολόγοι της χώρας και ουδόλως αρθρώνουν λέξη για την συνταγματική εκτροπή που έχει επισυμβεί στη χώρα μας με την συμφωνία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ. Δυστυχώς, αυτή την πνευματική ηγεσία έχουμε, γι’ αυτό και το λίκνο της Δημοκρατίας, κατάντησε ο περίγελος της υδρογείου...

Από αυτό εδώ το blog , πρώτοι είπαμε ότι...
γίνεται Παραβίαση του Συντάγματος, σφετερισμός της λαϊκής κυριαρχίας;  Περιμέναμε λοιπόν, έστω κάποιον νομικό και κυρίως συνταγματολόγο να αρθρώσει κάποια λέξη, έστω προβληματισμό. Δυστυχώς τίποτα. Απέραντη ολοκληρωτική έρημος.

Τελικά μόνο ο κ. Καζάκης, αν και δεν είναι νομικός, βγήκε μέχρι στιγμής να καταγγείλει την συνταγματική εκτροπή.

Συγκεκριμένα σε άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ», μεταξύ των άλλων γράφει για το θέμα αυτό: «Για να περάσει η συμφωνία ολοκληρωτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας, οι πολιτικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ,της Νέας Δημοκρατίας, του ΛΑΟΣ και οι κολαούζοι της Ντόρας και του Κουβέλη, δέχθηκαν να προχωρήσουν σε μια κυβερνητική λύση που δεν προβλέπεται καν από το σύνταγμα της χώρας. Οι διαδικασίες κυοφορίας του νέου κυβερνητικού σχήματος δεν έχουν καμιά συνταγματική ή άλλη νομιμοποίηση. Είναι τελείως αυθαίρετες και απόλυτα καθοδηγούμενες από το εξωτερικό. Πότε και ποιος έδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το δικαίωμα και την αρμοδιότητα να μαζεύει τα πρώην «μεγάλα» κόμματα και να τους λέει να τα βρουν; Γιατί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχτηκε έναν ρόλο που υποδείχτηκε από το εξωτερικό και ούτε καν συνάδει με τη συνταγματική και έννομη τάξη της χώρας; Αυτός είναι ο ρόλος του;…» και συνεχίζει με πολύ σκληρές εκφράσεις για τον ΠτΔ.

Θα πρέπει όλοι μας να εγερθούμε και να απαιτήσουμε δημοκρατία εδώ και τώρα, διαφορετικά σε λίγο θα είναι απελπιστικά αργά.
Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...