Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Σε ρόλο Ροβεσπιέρου...


Άστραψε και βρόντηξε χθες ο Μπάμπης του ΣΚΑΪ!
 Ζήτησε την εκτέλεση όσων δεν αποδίδουν τον ΦΠΑ! Εγώ θα του πρότεινα μάλιστα αυτό να γίνεται με συνοπτικές διαδικασίες. Κάθε βράδυ, με το κλείσιμο της αγοράς να μαζεύονται, όσοι έμποροι δεν απέδωσαν εκείνη την ημέρα τον ΦΠΑ του Μπάμπη, στις κεντρικές πλατείες των πόλεων και να εκτελούνται άμεσα από τους Μπαμποφρουρούς!
Όταν μάλιστα ο τεχνοκράτης συνομιλητής του τόλμησε να του απαντήσει ότι οι επιχειρήσεις σήμερα αναγκάζονται για ταμειακούς λόγους να πωλούν κάτω τους κόστους κτήσης, οπότε δε υπάρχει ΦΠΑ προς απόδοση, ο Μπάμπης χαμογέλασε και το κανάλι αμέσως πήγε σε διαφημίσεις, στη δε επιστροφή δεν...
 δόθηκε συνέχεια στο θέμα!
Ο Μπάμπης ή Ρομπέν του μνημονίου, είναι απλά άλλο ένα γραφικό σημείο των καιρών. Ημιμαθής, αλαζών, αενάως ναρκισσευόμενος, ακίζεται στη κάμερα και με πονηρά γελάκια καλύπτει την άγνοιά του, προβάλλοντας το δήθεν αυτονόητο, σε ότι η μετριότητά του αδυνατεί να καταλάβει και να εξηγήσει.
Είναι το πιστό τσιουάουα των αφεντικών του, γνήσιος γκεμπαιλίσκος του μνημονίου και φανατικός υποστηρικτής των κανιβάλων που το εμπνεύσθηκαν και επιχειρούν να το επιβάλλουν. Ζηλεύει τον Αλέξη που έχει τις άμεσες γνωριμίες και την αποδοχή από τους «κατάλληλους ανθρώπους» και προσπαθεί μέσα από υπόγειες διαδρομές να αρπάξει το μερίδιο δόξας και εξουσίας που νομίζει ότι του αξίζει. Σαν το τσιουάουα που διεκδικεί το χάδι του αφεντικού από το Ροτβάϊλερ!
Είναι δεδομένο ότι δεν έχει εργασθεί ποτέ στο προσκήνιο, μόνον στο παρασκήνιο, δεν έχει νοιώσει την αγωνία της κάλυψης των υποχρεώσεων ενός μικρού ή μεσαίου επιχειρηματία, ούτε βέβαια τη χαρά της επίτευξης του στόχου. Δεν έχει παραγάγει ένα προϊόν, ούτε έχει στήσει μια επιχείρηση. Δεν έχει αυτές τις ικανότητες και το γνωρίζει γι’ αυτό και μισεί αφάνταστα τους ανθρώπους της δημιουργίας, γι’ αυτό και θέλει να τους εκτελέσει!
Αλλά πρέπει να του θυμίσομε ότι χωρίς τους ανθρώπους της δημιουργίας δεν θα υπήρχε η ανάπτυξη την οποία τα δικά του αφεντικά με τις επιλογές τους διέλυσαν για να παραδώσουν την οικονομία δεμένη χειροπόδαρα στα διεθνή συμφέροντα που αυτός υποστηρίζει! Αυτοί θα πληρώνουν τον ΦΠΑ (και τον Μπάμπη πότε πότε), αλλά Ελληνική οικονομία δεν θα υπάρχει.
Ορίστε λοιπόν Μπάμπη πεδίον δόξας λαμπρόν, οργάνωσε τους Μπαμποφρουρούς σου και βγείτε παγανιά, σας περιμένουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...