Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ


Επιτακτική θεωρεί την εκλογική συνεργασία "της Αριστεράς, των προοδευτικών αντιμνημονιακών δυνάμεων, και του τεράστιου πολύμορφου κινήματος κοινωνικών αντιστάσεων σε έναν νέο πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό εξουσίας", ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης... Τσίπρας, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση στην Καισαριανή. Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας όξυνε ακόμη περισσότερο την κριτική του προς τον Λουκά Παπαδήμο λέγοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός "δεν ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή, αλλά από τους τραπεζίτες και τους δανειστές μας".
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι με βάση τις τελευταίες εξελίξεις, στη χώρα πλέον υπάρχουν δύο κόμματα. Το κόμμα του Μνημονίου και το κόμμα των κοινωνικών αντιστάσεων.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι απέναντι σε μια βαθιά και επικίνδυνη κρίση, τα προσχήματα, είτε κοινωνικά είτε πολιτικά, καταρρέουν και πρόσθεσε ότι μπροστά σε μια τέτοια κατάσταση, το χρέος της Αριστεράς είναι να βρεθεί στην πρώτη γραμμή ενός γιγάντιου κοινωνικού κινήματος που θα κάνει επιτέλους τον νεοφιλελευθερισμό παρελθόν.
Το μήνυμά μας πρέπει να είναι σαφές: η ώρα για κάτι τέτοιο έχει έρθει, είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα "το κόμμα του Μνημονίου συγκροτείται από συγκεκριμένες πολιτικές ομάδες των δύο παραδοσιακών κομμάτων εξουσίας, από τους τυχοδιώκτες του ΛΑΟΣ, αλλά επίσης από τράπεζες, από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, κανάλια, μεγαλοκαταθέτες της Ελβετίας και εκλεκτούς διαμορφωτές σκέψης".
Όλοι αυτοί αποφάσισαν να βγάλουν τον κ. Παπαδήμο σαν λαγό από το καπέλο τους, είπε ο κ. Τσίπρας, σημειώνοντας ότι "οι ψηφοφόροι που επέλεξαν ΠΑΣΟΚ, κυβερνώνται σήμερα από τραπεζίτες και ακροδεξιούς, ενώ οι πολίτες που πίστεψαν στην αντιμνημονιακή ρητορική του κ. Σαμαρά, βλέπουν σήμερα την αξιωματική αντιπολίτευση να προσχωρεί στο μνημονιακό μέτωπο χωρίς προσχήματα".
Εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν σημαίνει και πλειοψηφία στην κοινωνία. Είναι τραγική μειοψηφία και το ξέρουν πολύ καλά, είπε ο κ. Τσίπρας και, όπως πρόσθεσε, γι' αυτό ακριβώς προσπαθούν να αποφύγουν τις εκλογές με κάθε τρόπο. Επίσης, προέβλεψε ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά για τη χώρα υποστηρίζοντας ότι "ο ασφαλέστερος δρόμος προς την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ, είναι ο δρόμος στον οποίο μας οδηγούν σήμερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...