Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Telegraph: Πώς σχεδιάζει η Γερμανία να υποτάξει όλη την Ευρώπη


Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Νοεμβρίου 18, 2011

Σε μία μεγάλη αποκάλυψη για τα μελλοντικά σχέδια της Γερμανίας στην Ευρώπη προχώρησε σήμερα…

Telegraph: Πώς σχεδιάζει η Γερμανία να υποτάξει όλη την Ευρώπη
η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, ημέρα επίσκεψης του Βρετανού πρωθυπουργού στο Βερολίνο.
Πρόκειται για ένα εξασέλιδο εμπιστευτικό σημείωμα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο περιλαμβάνει σχέδιο για τη μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, με ευρείες αρμοδιότητες, όπως ο πλήρης δημοσιονομικός έλεγχος μιας χρεοκοπημένης χώρας, που περιήλθε σε γνώση του βρετανικού εντύπου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ετοιμάζεται και για το ενδεχόμενο πτώχευσης μεγάλων κρατών μελών της Ευρωζώνης, που δε θα επιδέχονται σωτηρίας. Στο σχέδιο αναφέρερεται ότι οι Γερμανοί σχεδιάζουν να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση επεμβαίνοντας στην κυριαρχία άλλων χωρών, στρώνοντας το έδαφος για ένα “υπερ- κράτος” με τους δικούς του φόρους και δημοσιονομικά προγράμματα που θα καθορίζονται από τις Βρυξέλλες.
Στη βάση αυτών των αρχών, το γερμανικό σχέδιο προβλέπει την μετατροπή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), που ενεργοποιείται στα τέλη του 2012, σε ένα ευρωπαϊκό ΔΝΤ, δηλαδή σε Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο.
Σύμφωνα με το έγγραφο, το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα μπορεί να αναλάβει τον πλήρη δημοσιονομικό έλεγχο μιας χρεοκοπημένης χώρας, συμπεριλαμβανομένου της εκκαθάρισής της, δηλαδή της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της.
Το γερμανικό σχέδιο έχει ως αφετηρία την επιβολή «αυτόματων κυρώσεων» σε χώρες – μέλη που έχουν ελλείμματα εκτός των συμφωνηθέντων με την Κομισιόν.
Το Βερολίνο θέλει την παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο όσων παραβιάζουν συστηματικά τους κανονισμούς που διέπουν την Ευρωζώνη.
Οι κυρώσεις διαβαθμίζονται από πρόστιμα έως απώλεια της κυριαρχίας επί της κατάρτισης του προϋπολογισμού.
Σε αυτό το πλαίσιο το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα έχει «πραγματική δυνατότητα παρέμβασης» στους προϋπολογισμούς των χωρών που έχουν λάβει στήριξη από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει πως το σχέδιο αντικατοπτρίζει τη θέση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ ότι η κρίση στην Ευρωζώνη θα αντιμετωπιστεί μέσω μιας «δημοσιονομικής ένωσης» με επόμενο στόχο την «πολιτική ενοποίηση».
Τέλος στο εμπιστευτικό σημείωμα αναφέρεται ότι η Γερμανία προσπαθεί να αποτρέψει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αγγλία για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.
Μετάφραση από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...