Δευτέρα σήμερα, ας φάμε κάτι ελαφρύ για να ισοφαρίσουμε τις ατασθαλίες του Σαββατοκύριακου.
Να μια υπέροχη συνταγούλα για μπιφτεκάκια από κιμά κοτόπουλου, ελαφριά και πάρα πολύ νόστιμα! Τι χρειαζόμαστε:
- 500 γρ. κιμά απο στήθος κοτόπουλου (εξ ίσου καλός είναι και ο ανάμεικτος από μπουτάκι+στήθος)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμένο στον τρίφτη
- 1 καρότο τριμένο στον τρίφτη του κρεμυδιού
- 1 αυγό
- 10 κουταλιές σούπας φριγανιά τριμένη
- 1/2 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομένο
- 10 φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομένα ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο
- 1 κουταλάκι τριμένη ρίζα τζίντζερ η 1 κουτ.αποξηραμένο
- τζίντζερ σε σκόνη
- 2 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομένα ή 1 κουταλάκι αποξηραμένο κόλιαντρο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι τριμένο θυμάρι
- 1 κουταλάκι γλυκειά πάπρικα
- 2 κουταλιές σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Πως το κάνουμε:
- Σε λεκανάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί με τον κιμά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
- Για να μη κολάει ο κιμάς στα χέρια μας, πρέπει να είναι πολύ παγωμένος, γι αυτό καλύτερα πριν ξεκινήσετε το ζύμωμα, βάλτε τον για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
- Πλάθουμε μπιφτεκάκια στο μέγεθος που θέλουμε, βρέχοντας λίγο τα χέρια μας με νεράκι για να μη κολάνε.
- Τοποθετούμε τα μπιφτεκάκια σε λαδωμένο ταψάκι, κατα προτίμηση αντικολλητικό, και αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο γκρίλ με αέρα, για 15' περίπου και γυρίζουμε τα μπιφτεκάκια να ψηθούν και από την άλλη για ακόμη 10' .
- Εάν χρησιμοποιήσουμε μαντεμένιο ταψάκι δε χρειάζεται να τα γυρίσουμε, ψήνονται κατ'ευθείαν και από τις δύο πλευρές.
- Μπορούμε επίσης να τα ψήσουμε στη 2η θέση του φούρνου μας στον αέρα στους 200ο βαθμούς για περίπου 20' λεπτά γυρίζοντας τα να ψηθούν και από την άλλη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μπιφτέκια δεν πρέπει να παραψηθούν για να μη σκληρύνουν.
Αν είναι καλοκαίρι, προσθέστε στο μίγμα μια χουφτίτσα θρυμματισμένα παγάκια για να μη κολλάει στα χέρια.
Καλή μας όρεξη!
Αν είναι καλοκαίρι, προσθέστε στο μίγμα μια χουφτίτσα θρυμματισμένα παγάκια για να μη κολλάει στα χέρια.
Καλή μας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου