Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Μαρμελάδα Πορτοκάλι

Μια μαρμελάδα από ολόφρεσκα πορτοκάλια για να μην φύγεις ποτέ ξανά από το σπίτι χωρίς να πάρεις πρωινό.

Συστατικά

  • 1 κιλό πορτοκάλια
  • Το χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κιλά ζάχαρη
  • Τρόπος μαγειρέματος

    Πλύνε καλά τα πορτοκάλια και στίψε το χυμό τους. Βάλε το χυμό πορτοκαλιού σε μια κατσαρόλα

    Δέσε σε ένα τουλπάνι τον πολτό από τα πορτοκάλια και πρόσθεσε δεμένο στην κατσαρόλα

    Συμπλήρωσε και το νερό στην κατσαρόλα

    Ξύσε ελαφρά μερικές από τις φλούδες πορτοκαλιού και κόψε σε μικρά κομματάκια. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα

    Βράσε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για τουλάχιστον μία ώρα

    Αφαίρεσε το τουλπάνι και πρόσθεσε τη ζάχαρη

    Βράσε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά να δέσει

    Όταν έχει μελώσει κατέβασε από τη φωτιά, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και άφησε τη μαρμελάδα να κρυώσει

    Ετοίμασε γυάλινα βάζα που κλείνουν καλά. Αποστείρωσέ τα σε βραστό νερό και γέμισέ τα με την μαρμελάδα

    Διατήρησε τη μαρμελάδα σε δροσερό σημείο ή στο ψυγείο
πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...