Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Βαγγέλης Βενιζέλος, ο προικοθήρας που “πόνεσε” τους φτωχούς Έλληνες

Ο «γαλαζοαίματος», που για χάρη τους «κυλίστηκε» στον σοσιαλισμό.
Αν τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά με την ελληνική οικονομία, θα ήταν για γέλια. Ανέλαβε ο γνωστός Βαγγέλης Βενιζέλος να "σώσει" την ελληνική οικονομία ...Ανέλαβε ο σώγαμπρος του Μπακατσέλου να μας βάλει σε αναπτυξιακή πορεία ...Ο άσχετος δικηγόρος, που, επειδή τα "παίρνει" γρήγορα, θα μάθει τα οικονομικά της τελευταίας στιγμής, για να μας "σώσει". Ένας δήθεν διαπρεπής συνταγματολόγος ανέλαβε να μας "σώσει" σε ένα αντικείμενο, το οποίο δεν κατέχει.

Γι' αυτό λέμε ότι, αν δεν τους γνωρίζεις, είναι πολύ εύκολο να σε εντυπωσιάσουν με την ηθοποιία τους. Αν όμως τους γνωρίζεις, κάνεις αυτό το οποίο κάνει και η Αθήνα. Δεν τους υπολογίζεις. Γιατί; Γιατί όλα αυτά είναι ένα θέατρο. Είναι πολύ μικροί και πολύ δειλοί για να σε απειλήσουν. Είναι πολύ Παπαθεμελήδες και πολύ Βενιζέλοι για να σε απειλήσουν. Το αντίθετο βέβαια είναι πολύ εύκολο. Είναι πολύ εύκολο να τους τρομοκρατήσεις. Μια κρατική θέση ή μια σίγουρη προαγωγή ν' απειληθεί και οι "γενναίοι" του Βορρά πέφτουν στα γόνατα.
Αυτήν την "παθολογία" φέρει και ο Βενιζέλος. Αν δεν τον γνωρίζεις, το πιο πιθανό είναι να βγάλεις λάθος συμπεράσματα. Νομίζεις ότι είναι σπουδαίος πολιτικός, ενώ αυτός είναι σημαντικός ηθοποιός. Νομίζεις ότι εκφέρει μεγαλόπνοες σκέψεις, ενώ αυτός απλά διαβάζει με θεατρικό "στόμφο" ό,τι σκονάκι τού δίνουν οι εκάστοτε ισχυροί. Αν ο Πρέκας ήταν μεγαλοαστός πολιτικός από τη Θεσσαλονίκη, θα ήταν διάσημος υπουργός. Βενιζέλος, Καστανίδης, Τσοχατζόπουλος και Πρέκας θα έκαναν έναν πολύ καλό "θίασο". Γι’ αυτόν τον λόγο απαιτείται γνώση, για να μην εξαχθούν τα λάθος συμπεράσματα σε όλα τα επίπεδα. Έτσι λειτουργεί η μεγαλοαστική τάξη της Θεσσαλονίκης και έτσι λειτουργεί το γνήσιο "τέκνο" της ο Βενιζέλος.
...Ο Βενιζέλος, που "πονά" τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα ...Ο Βενιζέλος, που απλά, για να "διδάξει" τη φορολογική συνείδηση στους Έλληνες, θέλει να φορολογήσει τους εργαζόμενους των 600 ευρώ ...Ο Βενιζέλος, που θέλει να σώσει τον ιδιωτικό τομέα και βέβαια να μας δώσει την ανάπτυξη ...Την αειφόρο ανάπτυξη, αν συνυπολογίσουμε την "εξυπνάδα" του ...Ο Πρέκας της πολιτικής ...Ο Σαλονικιός γίγαντας ...Ο κρατικοδίαιτος ...από τότε που υπάρχει. Από τότε που υπάρχει είναι κρατικοδίαιτος. Εμείς τον ταΐζουμε από τότε που υπάρχει. Στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει βγάλει ούτε δραχμή ούτε ευρώ.
Ποτέ στη ζωή του δεν έφαγε ούτε μία μπουκιά ψωμί από την ελεύθερη αγορά. Ποτέ δεν ανταγωνίστηκε κάποιον άλλον ιδιώτη για την επιβίωσή του. Από τότε που τελείωσε το Πανεπιστήμιο, ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει το πλούσιο "συσσίτιό" του. Ο γενναίος κι έξυπνος Μπένι γνωρίζουμε πάντα πού βρίσκεται την πρώτη και τη δεκατηπέμπτη ημέρα τού κάθε μήνα ...Πάντα "κρεμασμένος" σε κάποιον γκισέ δημόσιου ταμείου ...Απλά πράγματα. Ο πεθερός, αντί να τον βάλει να πουλάει χέστρες και μπιντέδες σε κάποιο παράρτημα του Βαρδάρη, μας τον "φόρτωσε" να τον πληρώνουμε εμείς, για να κάνει δουλειές με το δημόσιο ο ίδιος.
Με αυτήν την έξυπνη κίνηση μετέτρεψε τον γαμπρό του σε δικό του "εργαλείο" με δικά μας έξοδα. Από εκεί και πέρα η πορεία του είναι κλασική για τα "ήθη και τα έθιμα" της Θεσσαλονίκης. Ως Θεσσαλονικιός μεγαλοαστός, που σέβεται τον εαυτό του, βολεύτηκε στο Πανεπιστήμιο με τον γνωστό τρόπο της "Φτωχομάνας". "Φυσά" ο Βαρδάρης εκεί όπου "σημαδεύουν" οι Μπακατσέλοι και ανοίγουν οι "πόρτες" για να βολεύει τα παιδιά της. Απέκτησε τη "σιγουριά" του δημόσιου μισθού και μετά ήταν έτοιμος να "πετάξει", για να σώσει και εμάς.
Όλη του η ζωή είναι ένα διαρκές "σπρώξιμο". Περνάει τα πάντα με bypass. Έγινε καθηγητής στο Πανεπιστήμιο ...μια νύχτα χωρίς καθόλου "φεγγάρι". Μπορεί επιστημονικές "εγγυήσεις" να μην κατέθεσε για τη θέση του, αλλά το υφάκι τού Πανεπιστημιακού το είχε από τότε που έγλειφε τους καθηγητές του. Ως εκ τούτου όπου και ν' αναζητήσεις μια καλή επιστημονική γνώμη για τον "έγκριτο" συνταγματολόγο, δεν θα τη βρεις.
Δεν "υπάρχει" κανένας επιστήμονας με το όνομα Βενιζέλος στην επιστημονική κοινότητα της Θεσσαλονίκης. Δεν υπάρχει ως επιστήμονας σε καμία επιστημονική κοινότητα. Δεν διαθέτει κανένα στοιχείο από εκείνα που καθιστούν τους επιστήμονες έγκριτους και διακεκριμένους. Μόνον στους διαδρόμους του ΔΟΛ είναι "έγκριτος" και "διακεκριμένος" επιστήμονας. Μόνον στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ είναι διάσημος επιστήμονας. Δεν θα μπορούσε να είναι διακεκριμένος επιστήμονας. Αντικειμενικά δεν υπάρχουν οι δυνατότητες να είναι τέτοιος.
Η διάκριση στην επιστήμη απαιτεί χρόνο, αίμα και άπειρο κόπο και η δημόσια ζωή του Βενιζέλου δεν αφήνει περιθώρια για παρεξηγήσεις. Πώς θα μπορούσε να είναι "διακεκριμένος", όταν από την ηλικία των 36 ετών και μετά βρίσκεται διαρκώς σε υπουργικές θέσεις; Δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό από αυτά τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι έκανε και τα οποία δεν ήταν επιστημονικά. Δεν είχε τον χρόνο να γίνει διακεκριμένος επιστήμονας, εφόσον αποφάσισε να γίνει διακεκριμένος ΠΑΣΟΚΟΣ. Στην κυριολεξία είναι παντελώς άσχετος με τη νομική επιστήμη. Παπαρολόγος της δεκάρας. Ποιος ξέρει ποιοι φοιτητές και με ποια ανταλλάγματα γράφουν τις "επιστημονικές" εργασίες του.
Αντιλαμβανόμαστε ότι όλα αυτά, τα οποία νομίζουμε για τον ίδιο, είναι μια εικόνα. Μια εικόνα ψευδής και βέβαια πανάκριβη. Όταν λοιπόν προσπαθείς να καταλάβεις τι πραγματικά συμβαίνει σε μια τόσο παραπλανητική εικόνα, πρέπει να φτάσεις στον "πυρήνα" της. Πρέπει να αποδομήσεις την προσωπικότητα και άρα πρέπει να φτάσεις στα θεμέλιά της. Πρέπει να ξετυλίξεις το νήμα μιας ζωής και να φτάσεις στις αρχές της. Απλά πράγματα, τα οποία βρίσκονται εύκολα με ένα κομπιουτεράκι. Ο Βενιζέλος γεννήθηκε το 1957. Το 1980 και άρα σε ηλικία 23 ετών έγιναν όλα τα "θαύματα" μαζί. Παντρεύτηκε την κόρη του Μπακατσέλου και ως δια "μαγείας" αναγορεύεται Διδάκτορας Νομικής της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου και "εκλέγεται" μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ; Σε ηλικία 23 ετών. Τυχαίο; Δεν νομίζω.!!
Αυτό ήταν το θεμέλιο της ζωής του. Ο Βενιζέλος στην πραγματικότητα "γεννήθηκε" το 1980 ...Ο Βενιζέλος ως συγγενής του Μπακατσέλου. "Βάπτιση" ήταν ο γάμος του. Πάνω σ’ αυτόν τον γάμο έχτισε ολόκληρη τη ζωή του. Βρήκε την ευκαιρία της ζωής του και δεν θα την άφηνε χαμένη. Από είκοσι χρονών έκανε πρόβες "γαμπρικού". Την είχε "χτυπήσει" την πλούσια "νύφη" και δεν θα την άφηνε να πάει χαμένη για παροδικούς έρωτες. Πώς να την αφήσει άλλωστε με τη δική του οικογενειακή παράδοση; Δικηγόρο πατέρα είχε. Πονηρό δικηγόρο, αν σκεφτεί κάποιος ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του τού αφαιρέθηκε η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.
Ο "εκκολαπτόμενος" δικηγόρος βρέθηκε απέναντι στον υπέρτατο πειρασμό του επαγγέλματός του. Βρέθηκε απέναντι σ’ αυτό, το οποίο θεωρήσαμε ιδανικό για έναν δικηγόρο. Βρέθηκε απέναντι στη δυνατότητα να συνδεθεί συγγενικά με τον ιδανικό πελάτη. Ακόμα κι αν αυτός ο "νεοσσός" δεν καταλάβαινε την τεράστια τύχη του, την καταλάβαινε πολύ καλά ο έμπειρος πατέρας του. Την κόρη του Μπακατσέλου; Σιγά μην τον άφηνε ελεύθερο ν' αποφασίσει. Σιγά μην τον άφηνε να κυνηγάει τον έρωτα. Μάνατζέρ του έγινε. Ποιος ξέρει πόσες φορές είδαν και ξαναείδαν τη φορολογική δήλωση του πατέρα τής κοπέλας, προκειμένου ν' αλληλοπισθούν για την "τύχη" τους. Δεκαετίες πριν "δει" η Φόρμουλα 1 τον Χάμιλτον να περιφέρεται στις πίστες με μάνατζερ τον πατέρα του, είδε το Αριστοτέλειο τον Βενιζέλο να περιφέρεται στο πανεπιστήμιο με μάνατζερ τον δικό του πατέρα.
Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι αυτό, το οποίο όλοι μας γνωρίζουμε. Σε ηλικία τέτοια, που όλοι οι υπόλοιποι φυσιολογικοί φοιτητές ψάχνουν φτηνά τουριστικά δωμάτια για τους καλοκαιρινούς τους έρωτες, ο Βαγγέλας "έχτιζε" κοινωνική, ακαδημαϊκή και πολιτική καριέρα. Σε ηλικία τέτοια, που οι υπόλοιποι φυσιολογικοί φοιτητές ζητάνε κανά "φραγκάκι" από τους γονείς τους, ο Βαγγέλας είχε λύσει άπαξ το βιοποριστικό του πρόβλημα. Απολάμβανε τη δημόσια "γενναιοδωρία", εφόσον από τα 27 του είναι καθηγητής συνταγματικού δικαίου. Με γνώσεις τέτοιες, που δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι παραπάνω από το ...πού βρίσκονται τα καλύτερα πατσατζίδικα και τα καλύτερα μπουγατσατζίδικα της Θεσσαλονίκης, έγινε διδάκτορας και τέσσερα χρόνια αργότερα καθηγητής.
Γρήγορα και άμεσα. Όπως περίπου δίνονται οι "προίκες" των κοριτσιών της "καλής" κοινωνίας. Σε ηλικία 23 ετών παντρεμένος διδάκτορας ήταν ο Βαγγέλας. Μάλλον όμως μυστικό το κρατούσε αυτό το γεγονός από τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ή τις καθαρίστριες των υπουργείων της Αθήνας. Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί πολλές από αυτές ορκίζονται ότι ο Βαγγέλας είναι ένας χοντρός Στρος Καν. Είναι και πονηρούλης ο χοντρός. Είναι και πονηρούλης ο "μικροπαντρεμένος". Δεν είναι ανέκδοτο με τον Τοτό. Είναι και καυλιάρης ο μπουχέσας. Λογικό είναι αυτό. Όταν στα είκοσί σου παριστάνεις τον πενηντάρη, για να είσαι αρεστός στον πεθερό, στα πενήντα θα παριστάνεις τον εικοσάρη, για να καλύψεις τη ζημιά. Όταν στα είκοσί σου "ευνουχίζεσαι" για το συμφέρον, φυσικό είναι να έχεις την τύχη των ευνούχων και άρα να γίνεις τόφαλος.
Αποκτώντας λοιπόν την πανεπιστημιακή ιδιότητα, χωρίς να έχει τα απαραίτητα "πιστοποιητικά", μετέτρεψε την ίδια αυτή ιδιότητα σε "πιστοποιητικό" για να διευκολυνθεί στη στρατιωτική του θητεία. Την εποχή που οι συνομήλικοί του πήγαιναν στρατό για περισσότερα από δύο χρόνια, ο έξυπνος χοντρός πήγε ίσα-ίσα για να βγει τις απαραίτητες φωτογραφίες στο Κέντρο Κατάταξης. Εκμεταλλεύτηκε μια ευνοϊκή διάταξη του νόμου, που είχαν φτιάξει οι ΠΑΣΟΚΟΙ για τέτοιες περιπτώσεις "πανεπιστημιακών". Μετά ελάχιστοι τον "είδαν" στο χακί και ακόμα λιγότεροι τον "θυμούνται" φαντάρο. Πώς να τον δουν άλλωστε. Έκανε θητεία στην απόλυτη "βασιλεία" του ΠΑΣΟΚ ως εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε μερικές δεκαετίες αργότερα να μπει σαν "στρατάρχης" μέσα στο Υπουργείο Αμύνης. Ο "Ναπολέων" σε καμπουρόχοντρη έκδοση.
Αφού προόδευσε σαν "επιστήμονας" και έλυσε με συνοπτικές διαδικασίες τις εκκρεμότητες με τη στρατιωτική του θητεία, θεώρησε ότι τις υπηρεσίες του εκτός από την επιστήμη τις έχει ανάγκη και η κοινωνία. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στα 23 του είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είναι θέμα χρόνου ν’ ανέβει "επίπεδο". Στην ηλικία των 36 ετών έγινε βουλευτής. Μετά την πρόοδό του σαν "επιστήμονας" και τη λαμπρή στρατιωτική του "φωτογράφηση" ήταν θέμα χρόνου να δοκιμάσει την τύχη του και ως πολιτικός. Άλλωστε αυτή η "ανάγκη" του να "υπηρετήσει" την κοινωνία τον "έσπρωξε" στον σοσιαλισμό.
Περίπου. Η αλήθεια είναι ότι μόνον στο ΠΑΣΟΚ είχε τα μέσα ο πεθερός του και εκεί τον "έσπρωξε". Τον Χρήστο Λαμπράκη γνώριζε, όχι τον Τζώρτζη Αθανασιάδη. Κανένα πρόβλημα για τον "ηθοποιό". Μπορεί να μην ταίριαζαν τα "χνώτα" του πλούσιου σώγαμπρου με τη "μπασκλασαρία" του σοσιαλισμού ή του ΠΑΣΟΚ, αλλά έπρεπε να την υπομένει. Αν και θα έπρεπε να πλένει τα χέρια του κάθε φορά που έπιανε το χέρι κάποιου εργάτη, το ανέχτηκε ο "γαλαζοαίματος". Δεν είχε άλλη επιλογή. Διαφορετικά θα έπρεπε να παραμείνει στη Θεσσαλονίκη και να μετρά τα τιμολόγια από τις χέστρες του πεθερού.
Αυτή η "κατώτερη" τάξη ήταν το "διαβατήριό" του για την Αθήνα ...Την αγαπημένη Αθήνα, η οποία θα του επέτρεπε να "σβήσει" τα "προσκυνήματα" της Θεσσαλονίκης ...Την πανίσχυρη Αθήνα, η οποία θα τον "νομιμοποιούσε" για πάντα στη Θεσσαλονίκη. Είναι γνωστό ότι στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ δυνατός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος. Ως τον βλάκα με τη γκαμπαρντίνα, που απλά "παρίστατο", τον θυμούνται οι παλιοί ΠΑΣΟΚΟΙ της πόλης ...Ο "γαμπρός" με τα μεγάλα "μέσα" στην Αθήνα.
Με τον Βενιζέλο, δηλαδή, έχει συμβεί ένα μοναδικό παράδοξο για την πολιτική ιστορία της Θεσσαλονίκης. Η πρόοδος του Βενιζέλου δεν έχει τη συνηθισμένη "φορά" για τη Θεσσαλονίκη. Ο Βενιζέλος εξ’ αντανακλάσεως είναι ισχυρός στη Θεσσαλονίκη. Δεν ήταν ο ισχυρός της Θεσσαλονίκης, ο οποίος στη συνέχεια "κατέβηκε" στην Αθήνα, όπως γίνεται συνήθως. Ήταν ο τίποτας της Θεσσαλονίκης, που "φτιάχτηκε" στην Αθήνα και "επέστρεψε" στη Θεσσαλονίκη, για να γίνει ισχυρός. Με τα "μαχαίρια" της Αθήνας "έκοψε" τη "μπουγάτσα" της Θεσσαλονίκης.
Αυτός ανέλαβε σήμερα να "καθαρίσει" για την κυβέρνηση του δωσίλογου Γιωργάκη. Αυτόν τον ρόλο γνωρίζει να παίζει άριστα και αυτόν κλίθηκε να παίξει και σήμερα. Αυτόν τον ρόλο έπαιξε και στην κυβέρνηση του άλλου "πατριώτη" Σημίτη. Αυτό το θέατρο δεν ήταν ποτέ δύσκολο γι' αυτόν. Αυτό άλλωστε τον τάιζε στην Αθήνα. "Φουνταριστός" της διαπλοκής ήταν πάντα. Τον έστελναν για να δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα. Τον έστελναν για να εκμεταλλευτούν τη θεσσαλονικιά του νοοτροπία, όταν έκλεβαν με τον γνωστό αθηναϊκό τρόπο. Οι καλύτεροι κλέφτες ήξεραν ότι είχαν ανάγκη τη δικαιολογία του καλύτερου παραμυθά.
Γι' αυτόν τον λόγο μιλάμε για "θέατρο". Αυτό, το οποίο κατηγορεί, είναι αυτό που συνήθως εξυπηρετεί. Όταν ο Βενιζέλος μιλάει για σοσιαλισμό, ψάχνεις να βρεις πού εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Όταν μιλάει για Αριστερά, ψάχνεις να βρεις πού εξυπηρετεί τα δεξιά συμφέροντα. Όταν μιλάει για λαϊκά συμφέροντα, ψάχνεις να βρεις πού εξυπηρετεί τη διαπλοκή. Όταν μιλάει για ανάγκη προστασίας του Συντάγματος, ψάχνεις να βρεις πού έχει ανοίξει "τρύπα" για να το καταλύσει. Όταν τέλος μιλάει για υγιείς ηγετικές φιλοδοξίες με δημοκρατικές διαδικασίες, ψάχνεις να βρεις ποιος "διαπλεκόμενος" του έδωσε "εντολή" να ηγηθεί και βέβαια τον στηρίζει.
Αυτός τώρα ανέλαβε να μας σώσει από τα "χρέη" μας ...Να μας σώσει από την καταστροφή. Δεν μας λέει όμως τι μερίδιο έχει ο ίδιος σ' αυτά τα χρέη και βέβαια στην αθλιότητα της διαπλοκής. Δεν μας λέει ότι αυτός ο ίδιος ήταν ο αρμόδιος Υπουργός Πολιτισμού από το 2001 μέχρι το 2004. Αυτός ήταν ο συντονιστής της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτός, δηλαδή, γνωρίζει τι έγινε στο μεγάλο "φαγοπότι", το οποίο μας έφερε στη σημερινή αθλιότητα. Ο μοναδικός και καθ’ ύλην υπουργός του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ελληνική ιστορία. Δεν συμμετείχε απλώς, αλλά πρωταγωνιστούσε στο μεγαλύτερο φαγοπότι, το οποίο έγινε ποτέ εις βάρος του ελληνικού λαού.
...Εκ του ασφαλούς όμως ...όπως πάντα. Γιατί; Γιατί, ως γνήσιος συνωμότης, φρόντισε, πριν "σκοτώσει", ν' αποκτήσει το απαραίτητο "άλλοθι". Πριν ξεκινήσει τα εγκλήματά του στο Υπουργείο Πολιτισμού, εξασφάλισε την "ατιμωρησία" —τόσο τη δική του όσο και αυτήν των συνεργών του—. Ο Βενιζέλος ήταν ο εισηγητής της εκτεταμένης Αναθεώρησης του Ελληνικού Συντάγματος, που άρχισε το 1996 και ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2001. Ο άσχετος συνταγματολόγος της Θεσσαλονίκης ήταν αυτός, ο οποίος "ευθύνεται" για όλους τους νόμους, που οδήγησαν στη σημερινή αθλιότητα και ατιμωρησία.
Δικό του έργο είναι οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών, οι νόμοι περί βασικών μετόχων. Πάνω στο δικό του έργο "απαλλάχθηκαν" όλων των ευθυνών οι εγκληματίες των Ολυμπιακών Αγώνων και του Χρηματιστηρίου. Τον Λαμπράκη και τους άλλους διαπλεκόμενους τους "ξεχρέωσε" με το παραπάνω για τη βοήθειά τους. Η δική του "επιστημοσύνη" είναι αυτή, που σήμερα μας οδηγεί στο χάος και τον όλεθρο. Μιλάμε για πρωτοφανή κατάσταση. Ο άνθρωπος, ο οποίος στην κυριολεξία βρίσκεται εκτός φυλακής εξαιτίας των δικών του νόμων, έρχεται σήμερα να μας "σώσει" από τις συνέπειες των δικών του εγκλημάτων.
Επειδή μάλιστα είναι έμπειρος πλέον "δολοφόνος" και γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν και σήμερα, προσπαθεί και πάλι να πάρει προκαταβολικά τα μέτρα του. Γνωρίζει ότι πάμε για γενικό ξεπούλημα του πλούτου και του μέλλοντος των Ελλήνων. Επειδή το γνωρίζει και επειδή θα εμπλακεί σ' αυτό και ο ίδιος ως Υπουργός Οικονομικών, ζητάει και πάλι "προκαταβολικά" την ασφάλειά του. Είναι ο πρώτος και ο μόνος υπουργός, ο οποίος σε συνέντευξή του ζήτησε να γίνει νομοθετική ρύθμιση, ώστε να μην κινδυνεύουν οι πολιτικοί, οι οποίοι θα υπογράψουν τις ιδιωτικοποιήσεις και άρα το ξεπούλημα. Πού το "δήλωσε"; Στο αγαπημένο του Βήμα ...Στο "μαγαζί" των συνενόχων του.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Αυτοί, οι οποίοι τον "κατέβασαν" στην Αθήνα, για να τον "δοξάσουν", είναι οι ίδιοι που επωφελήθηκαν από το πολιτικό του "έργο" ως εθνικοί εργολάβοι. Αυτοί έβαζαν πάντα τις "πλάτες", για να μας "δουλεύει" ο χοντρός. Αυτοί ήταν η δύναμη πίσω από την αυτοπεποίθησή του. Αυτός ήταν ο ρόλος του. Με τις "πλάτες" του ΔΟΛ και του Μπόμπολα και την αυτοπεποίθηση που αυτές συνεπάγονται έπαιζε το παιχνίδι της διαπλοκής.
Από τη στιγμή που τα "νομοθετήματα" τού τα έδιναν οι διαπλεκόμενοι σε "ραβασάκια", για να τα "περνάει" ως υπουργός, έπρεπε να τα υπερασπίζεται "επικοινωνιακά". Επικοινωνιακός ήταν ο κύριος ρόλος του και όχι νομικός. Αυτή ήταν η κύρια δουλειά του, εφόσον το "νομοθετικό" του έργο το είχαν αναλάβει οι δικηγόροι των "διαπλεκομένων". Δουλειά του ήταν να εμφανίζεται στα κανάλια με τον τρόπο που περιγράψαμε ...Με τον τρόπο εκείνον, που μετατρέπει τον τηλεθεατή σε ευκολόπιστο "χαϊβάνι". Δουλειά του ήταν με μια "ψευδεπίφαση" επιστημονικότητας να δικαιολογεί εγκλήματα.
Έτσι τον θυμόμαστε. Τον θυμόμαστε να προσπαθεί με "χαρισματικό" τρόπο να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ένα πρωτοπαλίκαρο του εγκληματία Σημίτη ...Πρωτοπαλίκαρο του Σημίτη, ο οποίος κατέστρεψε τη χώρα και την οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα ...Βασικό μέλος μιας κυβέρνησης, το οποίο καθημερινά μετέτρεπε τον Συνταγματικό Νόμο σε "πατσαβούρα". Είχε πραγματικά ανάγκη εκείνη η κυβέρνηση την ευφράδεια του Βενιζέλου. Έπρεπε να δικαιολογηθούν οι απευθείας αναθέσεις των Ολυμπιακών, τα "χρηματιστήρια", οι νόμοι περί βασικών μετόχων ή οι νόμοι περί ευθύνης υπουργών ...Όταν καθημερινά παραβιαζόταν το μισό Σύνταγμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα "διαπλεκόμενα".
Τότε διακρίθηκε ο συνταγματολόγος Βενιζέλος. Όπου είχαν συμφέροντα τα διαπλεκόμενα, "νομοθετούσε" ο "επιστήμονας-νομοθέτης" Βαγγέλης. ΜΜΕ, ενέργεια κλπ.. Όπου υπήρχε γκρίνια κι αμφισβήτηση του κόσμου για τις πολιτικές του "εκσυγχρονιστικού" ΠΑΣΟΚ, έβγαινε ο "επιστήμονας-δικηγόρος" Βαγγέλης, για να "εξηγήσει" στα χαϊβάνια. "Έμπαινε" στα σπίτια του κόσμου, για να "θολώσει" την κατάσταση.
Όσο πιο πολύ "θόλωνε" τις καταστάσεις, τόσο πιο "διαπρεπής" γινόταν ..."Διαπρεπής" του συγκροτήματος του Λαμπράκη ...Διαπρεπής στην τηλεόραση, εφόσον, εξ’ όσων γνωρίζουμε, σε κανένα Πανεπιστήμιο του κόσμου και σε καμία επιστημονική κοινότητα δεν είναι γνωστός ως επιστήμονας. Αυτήν την ικανότητά του θέλουν τώρα και γι' αυτόν τον λόγο τον τοποθέτησαν στη θέση του υπουργού οικονομικών της Τρόικας.
Κατάλαβε ο αναγνώστης ποιον έβαλαν να μας σώσει; Κατάλαβε τον λόγο που στη Βουλή ο χοντρός είπε ότι ...δεν πρέπει να ενδιαφερόμαστε πώς φτάσαμε έως εδώ, αλλά πώς θα σωθούμε; Κατάλαβε τον λόγο που μας ζητάει να "ξεχάσουμε" τι παιχνίδι γινόταν με τα δύο κόμματα ...και "τούμπαλιν", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε; Έχει συμφέρον ο Βενιζέλος να μην θυμόμαστε το πώς φτάσαμε σ' αυτήν την τραγική κατάσταση ...Μέγιστο συμφέρον, εφόσον αυτός ήταν ένας από τους κύριους υπεύθυνους αυτής της κατάστασης ...Ένας από τους μεγάλους ενόχους ...Ένας από τους εγκληματίες, που δανειζόταν από τους τοκογλύφους, για να δίνει τόνους χρημάτων στους διαπλεκόμενους και τις διάφορες Siemens.
Αυτός ο ατιμώρητος εγκληματίας εμφανίζεται σήμερα σαν ο κατάλληλος να μας σώσει από το "έγκλημα". Στην πραγματικότητα έβαλαν τον "δολοφόνο" να μεριμνήσει για τα της "κηδείας". Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι το σημερινό δυσβάστακτο χρέος είναι αποτέλεσμα των συνεχών αναχρηματοδοτήσεων του τεράστιου χρέους των Ολυμπιακών Αγώνων και θα καταλάβει πόσο αληθές μπορεί να είναι αυτό. Αναχρηματοδότηση της σπατάλης, στην οποία ο Βενιζέλος πρωταγωνίστησε ως Υπουργός Πολιτισμού στην πιο αμαρτωλή περίοδο του υπουργείου ...Της σπατάλης, που, χάρη στους νόμους του Υπουργού Δικαιοσύνης Βενιζέλου, μπορούσε ο Υπουργός Πολιτισμού Βενιζέλος να μοιράζει —χωρίς να διατρέχει κίνδυνο τιμωρίας— απ’ ευθείας έργα και άρα δισεκατομμύρια στη διαπλοκή.
Όμως, εξαιτίας όλων αυτών, μπορεί να καταλάβει ο αναγνώστης και πώς "παγιδεύτηκε" ο χοντρός από τον βλάκα. Μπορεί να καταλάβει τον λόγο που έκανε την "αυτοκτονική" κίνηση ν' αναλάβει τώρα το Υπουργείο Οικονομικών της κυβέρνησης του "Τζέφρι Τσολάκογλου". Βλέποντας ο Γιώργος ότι πάει για "ναυάγιο", δεν ήταν δυνατόν ν' αφήσει τον επίσης βλάκα Μπένι να μείνει απ’ έξω και να επωφεληθεί. Δεν μπορούσε να τον βλέπει ν’ απολαμβάνει τα κλοπιμαία του εκ του ασφαλούς. Δεν μπορούσε να τον βλέπει να χαίρεται για τη φθορά του και να τον περιμένει να πέσει ως ώριμο "φρούτο". Ήταν θέμα χρόνου να τον τραβήξει στον "βόθρο".
Ο αναγνώστης καταλαβαίνει τώρα τι περίπου έγινε και ο Βενιζέλος πιάστηκε στη "φάκα" ως βλάκας. Ο Παπανδρέου είδε ότι η κυβέρνησή του πήγαινε για διάλυση και πτώση, εξαιτίας της αντίδρασης των βουλευτών —οι οποίοι δεν τον συμπαθούσαν τον ίδιο προσωπικά—. Όλοι αυτοί οι βουλευτές όμως είχαν κάτι κοινό. Ανήκαν σχεδόν στο σύνολό τους στο περιβάλλον του Βενιζέλου από την εποχή των εσωκομματικών εκλογών. Αντί λοιπόν να τρέχει να τους μαζέψει ο ίδιος να ψηφίσουν τον νόμο του Παπακωσταντίνου, έβαλε υπουργό τον Βενιζέλο, για να τους μαζεύει ο ίδιος για λογαριασμό καί των δύο. Ο βλάκας γνώριζε τον ρόλο του Βενιζέλου και μπορούσε να τον εκβιάσει. Είχε ανάγκη να τον πιέσει μέσω εκβιασμού, γιατί γνώριζε ότι ο Βενιζέλος θα αρνούνταν την "αναβάθμισή" του. Γνώριζε ότι συνέφερε τον Βενιζέλο να παραμείνει αμέτοχος στο Υπουργείο Άμυνας. Ο βλάκας όμως ήταν αποφασισμένος να μην τον αφήσει με τίποτε στο απυρόβλητο. Ήταν "βρεγμένος" μέχρι το "κόκαλο" και δεν θα ανεχόταν τον χοντρό να παραμείνει "στεγνός".
Είναι δηλαδή αφέλεια και μόνον να σκεφτεί κάποιος ότι ο Βενιζέλος συνωμοτούσε για την πτώση της κυβέρνησης του Γιωργάκη. Αν όμως είναι αφέλεια αυτό, αντιλαμβάνεται κάποιος και πόσο "πέτσινα" ήταν τα σενάρια περί προσπάθειας αποστασίας. Τον Βενιζέλο δεν τον συνέφερε να "ρίξει" την κυβέρνηση του Παπανδρέου και άρα δεν τον συνέφερε να γίνει "αποστάτης". Αυτά συνέφεραν μόνον τον Γιωργάκη. Σε αυτό το σημείο ο βλάκας νίκησε για δεύτερη φορά τον χοντρό. Με ψεύδη και φήμες δημιούργησε ένα "κλίμα", το οποίο θα ανάγκαζε τον Βενιζέλο να έρθει απέναντι σε "αφεντικά" και κόμμα και άρα να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του.
Γνώριζε όμως ότι δεν μπορούσε να τον παρασύρει μόνος του και χρησιμοποίησε τις "πλάτες" άλλων. Τι έκανε; Ό,τι κάνει ο χαφιές μαθητής. Τον "κάρφωσε" στον "δάσκαλο". Τον "κάρφωσε", βλέποντάς τον να κρύβεται πίσω από τους άλλους και να μην σηκώνει το χέρι στο "μάθημα". Τον κάρφωσε και τον έβαλε στον "πίνακα" απέναντι στον "δάσκαλο". Αυτό ήταν το κόλπο του χαφιέ. Για να τον παγιδεύσει χρησιμοποίησε τους ίδιους τους προστάτες του. Οι ίδιοι άνθρωποι, που "έφτιαξαν" τον Βενιζέλο, είναι οι ίδιοι που σήμερα αναγκάζονται να τον οδηγήσουν στη απόλυτη καταστροφή. Γνώριζε ο Γιωργάκης τις ανάγκες του ΔΟΛ, αλλά και του Μπόμπολα για κρατική χρηματοδότηση. Αυτή η χρηματοδότηση όμως "περνάει" μέσα από το Μεσοπρόθεσμο ...Περνάει μέσα από την αποπληρωμή των ομολόγων, που έχουν στα χέρια τους οι διαπλεκόμενοι τοκογλύφοι.
Ο εκβιασμός, δηλαδή, του Γιώργου δεν έγινε απευθείας στον Βενιζέλο. Ο εκβιασμός έγινε στα αφεντικά του Βενιζέλου. Ο εκβιασμός ήταν πάναπλος: ...Ή αναγκάζετε τον χοντρό να βάλει "πλάτη" και να περάσει το Μεσοπρόθεσμο ή τα παρατάω και πάω σε εκλογές. Οι εκλογές όμως είναι η απόλυτη καταστροφή όχι μόνον για τους δανειστές μας του εξωτερικού, αλλά και για την τοπική διαπλοκή. Για ν' αποφύγουν αυτήν την καταστροφή, έσυραν το κήτος από το Μέγαρο της Μεσογείων και το πήγαν στην Πλατεία Συντάγματος. Πιο "ανάλαφρος" και από "πούπουλο" ήταν ο Βενιζέλος ..."Ελαφρύς", σαν τα τεράστια μπαλόνια, που κρατούν τα παιδιά στα πανηγύρια.
Αυτά γνώριζε ο Γιωργάκης και τον παρέσυρε. Ο Γιωργάκης ...τρόπος του λέγειν. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι για τα ιδρύματα. Μιλάμε για τον αδερφό του και τη μητέρα του στην προκειμένη περίπτωση. Αυτοί, οι οποίοι ρισκάρουν σήμερα για την "κονόμα", δεν θα άφηναν στο απυρόβλητο εκείνον, ο οποίος τα "κονόμησε" στην προηγούμενη φάση. Νίκος και Μαργαρίτα θα πρέπει να τον έβλεπαν να μιλάει εκ του ασφαλούς από το Υπουργείο Άμυνας και να έβγαζαν "σπυριά". Άρα κάτι ήξερε ο χοντρός, όταν, παραδίδοντας το Υπουργείο, έλεγε ότι φεύγει από την άμυνα και πάει στον πόλεμο. Έχασε την ευκαιρία να περιμένει αμέριμνος την καταστροφή τού Γιωργάκη, τρώγοντας μπουγάτσες στο Υπουργείο Άμυνας.
Αυτό ήταν το μέγα σφάλμα του. Αυτό τον καθιστά τον μεγαλύτερο βλάκα της εποχής. Δεν σήκωνε το "χέρι" να πει το "μάθημα", όταν θα έπρεπε να το κάνει προκλητικά. "Κρυβόταν", όταν για την ασφάλειά του θα έπρεπε να περιφέρεται επιδεικτικά στους "δρόμους". Έπρεπε να δείχνει —με όλους τους τρόπους και σε όλους τους τόνους— ότι αγωνίζεται για την Κυβέρνηση του Γιωργάκη, για να μην έχουν δικαιολογία να τον σύρουν στο "μέτωπο". Έπρεπε μόνος του να τρέχει —ή τουλάχιστον να δείχνει ότι τρέχει— για να μαζεύει τους διαφωνούντες πριν αρχίσουν και κυκλοφορούν φήμες για αποστασία.
Αυτό ήταν το όλο κόλπο, για να τον αφήσουν στο απυρόβλητο και αυτό απαιτούσε πραγματική εξυπνάδα. Έπρεπε να δείχνει φανατικός παπανδρεϊκός και όχι το αντίθετο. Η αδράνεια, η αλαζονία και η φιλαρέσκειά του τον κατέστρεψαν. Αυτές τον παρέδωσαν στις ορέξεις του βλάκα. Από τη στιγμή που τους έδωσε ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τη συμπεριφορά του και να κυκλοφορήσουν φήμες, ήταν στο έλεός τους. Γι’ αυτόν τον λόγο οι αντίπαλοί του στο τέλος κατόρθωσαν και τον "έσυραν", χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση στο χειρότερο μέτωπο. Τον έσυραν μάλιστα υπό τις πιο δυσχερείς συνθήκες, γιατί τον έβαλαν σε ένα παιχνίδι που πλησιάζει στο τέλος του και αν πετύχει, άλλοι θα πληρωθούν, ενώ, αν αποτύχει, θα είναι από τους πρώτους που θα φάει "ξύλο" ...Θα φάει "ξύλο" καί για τα τωρινά του εγκλήματα, αλλά καί για τα προηγούμενα.
Δεν είναι δυνατόν να είσαι ο υπουργός οικονομικών ενός κράτους, που χρωστάει δισεκατομμύρια στο ΙΚΑ και να μην του επιτρέπεις να διεκδικήσει μερίδιο των χρυσοφόρων ΔΕΚΟ, τη στιγμή που επιτρέπεις τη λεηλασία τους από τους ξένους. Δεν είναι δυνατόν να είσαι υπουργός οικονομικών ενός κράτους σε αποσύνθεση και να ανέχεσαι Special Olympics των 100 εκατομμυρίων τη στιγμή που πουλάς ένα μεγάλο μέρος του ΟΤΕ για 400 εκατομμύρια. Ήδη μας προανήγγειλε ότι είναι θέμα ημερών να δεχθεί την ελεεινή προσφορά των Γερμανών για τον ΟΤΕ ...Την προσφορά που έχει κριθεί παράνομη από την ίδια την ευρωπαϊκή επιτροπή.
Στο μεταξύ κάνει αυτό, το οποίο έκανε πάντα. Μας "δουλεύει" κανονικά. Ξεκινάει να μιλά και δεν γνωρίζει πού να σταματά. Υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Υπόσχεται μια μυστηριώδη και μεγάλη ανάπτυξη, χωρίς να εξηγεί πώς θα την επιτύχει. Φτάνει μάλιστα σε σημεία απόλυτης πολιτικής γελοιότητας. Είναι απόλυτη γελοιότητα να υπόσχεται ο Υπουργός Οικονομικών στον κάθε "εξοργισμένο" ότι θα έχει ανοικτές τις "πόρτες" του Υπουργείου του, για να συζητήσουν το προσωπικό του πρόβλημα.  Εκτός αν ο Στρος Βενιζέλος αναφέρεται ειδικά στις "εξοργισμένες" με τα μακριά πόδια και τις μίνι φούστες. Τόσο "εξοργισμένες", που να φτάνουν με "μαστίγια" στο γραφείο του Υπουργού. Έτσι τον πιστεύουμε. Όχι μόνον τις "πόρτες", αλλά και τα "παράθυρα" του Υπουργείου θ’ ανοίξει, για να τις υποδεχθεί.
Ο Βενιζέλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι όλα αυτά κάποτε θα πληρωθούν. Όσο κι αν "θωράκισε" νομικά το "άλλοθί" του, στο τέλος θα υπερισχύσει το Σύνταγμα της Δημοκρατίας και το δίκιο του λαού. Παραγραφή και "ανεύθυνα" σε κόλπα και διαφθορές, που αγγίζουν την προδοσία, δεν μπορούν να υπάρξουν. Κάποτε θα ανοίξει ο "φάκελος" των Ολυμπιακών Αγώνων και τότε δεν θα του αρέσει καθόλου ...Θα βρεθούν οι ευθύνες του ...Θα βρεθούν τα δισεκατομμύρια, τα οποία μοίρασε σε "κολλητούς" και "προστάτες" ...Θα βρεθούν και τα δικά του κλοπιμαία. Δεν είναι δυνατόν να μας δουλεύει ο χοντρός. Από τότε που υπάρχει σ’ αυτήν τη ζωή με δημόσιο μισθό είναι. Πώς βρέθηκε με αυτήν την τεράστια περιουσία, όταν μάλιστα είναι γνωστή η πολυτελής ζωής που απολαμβάνει;
Το γνωστό κόλπο Μητσοτάκη με την "προίκα" της Μαρίκας δεν πιάνει πάντα. Πόση "προίκα" πήρε και πότε την πήρε; Δεν ταιριάζουν τα νούμερα και οι ημερομηνίες. Όταν δηλώνει στο Πόθεν Έσχες του άπειρα περιουσιακά στοιχεία και καταλήγει σε 3 εκατομμύρια ευρώ καταθέσεων, ευνόητο είναι ότι έχει κρυμμένα και καταχωνιασμένα πολλά παραπάνω. Όλα αυτά κάποτε θα βρεθούν. Δεν μπορούν να δικαιολογηθούν. Όπως ο χρόνος της ζωής του δεν δικαιολογεί επιστημονικές "διακρίσεις", έτσι δεν δικαιολογεί και μεγάλους πλουτισμούς. Τα χρήματα αφήνουν ίχνη και αλίμονο σ' αυτούς οι οποίοι "λερώνονται" σε συνθήκες "Αργεντινής".
Εμείς ένα πράγμα έχουμε να πούμε στον Α’ αντιπρόεδρο, για να το ακούσει και ο Β’ αντιπρόεδρος ...Να τα ακούσουν οι δύο γιγαντοεραστές. Ζούμε σε έναν κόσμο, ο οποίος πλέον έχει γίνει αρκετά προβλέψιμος. Μπορείς να μαντεύεις εξελίξεις, χωρίς να είσαι μάντης. Οι ίδιοι μας "οδηγούν" σε ένα "ραντεβού" βίας. Με τις πράξεις τους και τις επιλογές τους μας "τραβάνε" επάνω τους. Αυτό όμως πρωτίστως δεν τους συμφέρει τους ίδιους. Απειλώντας μας, είτε με χρεοκοπίες είτε με τανκς, στην πραγματικότητα αυτοστοχοποιούνται. Αυτό είναι ό,τι χειρότερο γι' ανθρώπους όπως είναι οι ίδιοι ...Ειδικά γι' αυτούς.
Οι χοντροί είναι η χαρά των όχλων. Το "κερασάκι" στα λιντσαρίσματα. Δεν μπορούν να απομακρυνθούν από τον όχλο και αν πέσουν δεν μπορούν να σηκωθούν. Μιλάμε για υπερθέαμα. Αλλού οι κοιλιές, αλλού οι κώλοι. Αλλού τα φανελάκια κι αλλού τα σώβρακα. Μπορείς να τους χτυπάς, να φεύγεις και να ξαναγυρνάς για να τους ξαναχτυπήσεις. Αυτά μπορεί πλέον να τα "οραματιστεί" κάποιος, χωρίς καν να κλείσει τα "μάτια" του. Αν σκεφτεί κάποιος ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες τα "οραματίζονται" μπορεί να είναι σίγουρος ότι μιλάμε για αυτοεκπληρούμενη "προφητεία".
Τα παράσιτα θα έχουν το τέλος που τους αρμόζει και ο Βενιζέλος είναι ένα τέτοιο παράσιτο ...Άχρηστο, πολυδάπανο, παράνομο και "στρογγυλό" ...Αέρας κοπανιστός ...που απλά βρομάει.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο - ΕΑΜ Β’

Κατεβάστε το κείμενο σε μορφή PDF κατεβάστε το κείμενο σε μορφή pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...