Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Πληροφορίες για σύλληψη του Καντάφι


 












Πληροφορίες ότι ο έκπτωτος ηγέτης της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι συνελήφθη μεταδίδουν διεθνή και λιβυκά ΜΜΕ

 
Σύμφωνα με το Reuters, o αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου Αμπντέλ Μαζίντ δήλωσε ότι ο Καντάφι έχει πιαστεί αιχμάλωτος και φέρει τραύματα και στα δύο πόδια.

Για σύλληψη του Καντάφι κάνει λόγο και λιβυκός τηλεοπτικός σταθμός.


Ωστόσο ο υπουργός Πληροφοριών της μεταβατικής κυβέρνησης Μαχμούντ Σαμάν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει στο Al Jazeera τέτοια εξέλιξη. Για συγκεχυμένες πληροφορίες κάνει λόγο και το Al Arabiya.


Νωρίτερα, οι δυνάμεις του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου ανακοίνωσαν ότι έχουν καταλάβει και τις τελευταίες θέσεις που ήλεγχαν υποστηρικτές του Καντάφι στη γενέτειρά του και τελευταίο σημαντικό προπύργιο των υποστηρικτών του, Σύρτη.


«Η Σύρτη απελευθερώθηκε. Δεν υπάρχουν πλέον δυνάμεις του Καντάφι», είπε ο ταγματάρχης Γιούνους αλ Αμπνταλί. «Τώρα καταδιώκουμε τους μαχητές του που προσπαθούν να διαφύγουν».


Την εξέλιξη επιβεβαίωσε ένας ακόμα στρατιωτικός διοικητής. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε στο Reuters ότι η νέα σημαία της Λιβύης κυματίζει στο κέντρο της πόλης.


Μετά από μήνες μαχών στην πόλη, τα στρατεύματα της μεταβατικής κυβέρνησης είχαν βρεθεί αντιμέτωπα με σθεναρή αντίσταση από ελεύθερους σκοπευτές στο κέντρο της Σύρτης, που βρίσκεται περίπου 360 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης.


Κάποιοι υποστηρικτές του Καντάφι εξακολουθούν να προβάλουν αντίσταση στις δυνάμεις της μεταβατικής κυβέρνησης στην πόλη Μπάνι Ουαλίντ. 

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...