Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΚΑΣΤΑΝΗΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

Σήμερα φτιάχνουμε ένα υπέροχο κέικ μήλου με γλάσο καστανής ζάχαρης!   Φτιάξτε το γλυκάκι αυτό και απολαύστε το με μια κούπα καφέ,
Καλοφάγωτο!





 




 

 


Υλικά για το κέικ:

1 1/2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. κανέλα
2 αυγά
1/2 φλυτζάνι ηλιέλαιο
1 κ.γ. βανίλια
2 φλυτζάνια ψιλοκομμένα μήλα
1/2 φλυτζάνι καρύδια

Υλικά για το γλάσο:
1/2 φλυτζάνι καστανή ζάχαρη 

3 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. βανίλια
1 κ.σ. κρέμα γάλακτος 


Εκτέλεση:

Για το κέικ:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 C. Λαδώνω ένα ταψάκι. Σε ένα μπωλ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Σε άλλο μπωλ χτυπώ τα αυγά με μίξερ χειρός ώσπου να αφρατέψουν. Προσθέτω το λάδι κ την βανίλια και ανακατεύω καλά. Ρίχνω στο μείγμα των αυγών το μείγμα του αλευριού και ανακατεύω καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτω τα μήλα και τα καρύδια και ξανανακατεύω. Μεταφέρω το μείγμα μου στο ταψάκι και ψήνω για 40-45 λεπτά ή ώσπου να βάλω μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του γλυκού και να βγει καθαρή. Βγάζω από τον φούρνο και αμέσως ετοιμάζω το γλάσο.

Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω όλα τα υλικά. Μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συχνά ώσπου να πάρει το μείγμα μια βράση για περίπου 3 με 5 λεπτά. Κατόπιν με ένα κουτάλι επαλείφω το ζεστό κέικ με το επίσης ζεστό γλάσο. Αφήνω να κρυώσει και μετά το "περιποιούμαι" χωρίς φόβο και πάθος!!!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...