Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

2 εκατομμύρια ευρώ για το αποτεφρωτήριο… Αντί να χτιστούν σχολεία…


Τη Δευτέρα θα συζητηθεί από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θεσσαλονίκης το ζήτημα της δημιουργίας αποτεφρωτηρίου νεκρών στην πόλη. Το αποτεφρωτήριο αν αποφασιστεί τελικά η κατασκευή του θα κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ και θα κατασκευαστεί στα Κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη.

Ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα μεγάλα ποσά, επίσης δεν γνωρίζω πόσο κοστίζει η κατασκευή ενός σχολείου. Το σίγουρο είναι πως ακόμη και ένα σχολείο να κατασκεύαζαν με αυτά τα χρήματα αντί για το αποτεφρωτήριο, αυτό θα ήταν ωφέλιμο για την πόλη. Δεν είμαι κατά της ιδέας της καύσης των νεκρών, αλλά είναι αυτονόητο πως σε αυτή τη χρονική συγκυρία, ένας δήμος που λίγο καιρό πριν μας έλεγε πως δεν έχει χρήματα για νέα απορριμματοφόρα δεν γίνεται να σπαταλά μερικά εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός έργου που δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Δεν πρέπει να παραβλέψουμε επίσης το γεγονός πως o Δήμος Θεσσαλονίκης είναι ένας υπερχρεωμενός Δήμος, αφού το χρέος του φτάνει το ποσό των 42.677.741 ευρώ!

Βέβαια δεν είναι παράξενο το ότι σκέφτονται έτσι. Ολόκληρο το κράτος μας συντηρείται με δανεικά, δεν είναι τυχαίο πως και στην τοπική αυτοδιοίκηση το να σπαταλάνε χρήματα δεν τους είναι κάτι ξένο…

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...