Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Μεθυσμένο και καυτερό μπουτάκι κοτόπουλου

 

Τρυφερό μπουτάκι κοτόπουλο, καυτερή γεύση και μόλις 240 θερμίδες. Ένα νόστιμο μείγμα τεκίλας και χυμού ανανά καίγεται στην επιφάνειά του όσο ψήνεται στα κάρβουνα, δίνοντας ξεχωριστή γεύση στο πιάτο σας!

Συστατικά

  • 1 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 κ.γ. σκόνη τσίλι
  • 3/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • 6 μπούτια κοτόπουλο χωρίς το δέρμα
  • 3/4 του φλιτζανιού χυμό ανανά
  • 1/3 του φλιτζανιού τεκίλα
  • 1/4 του φλιτζανιού μέλι
  • 2 κ.γ. άνθος αραβοσίτου
  • 2 κ.γ. νερό
  • 2 κ.γ. ξύσμα lime
  • 3 κ.γ φρέσκο χυμό lime
  • 1/4 κ.γ. σπασμένοι κόκκοι κόκκινου πιπεριού
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σου. Μπορείς φυσικά να ψήσεις το κοτόπουλο και στα κάρβουνα

  • 2Ανακάτεψε το κύμινο, το τσίλι, το αλάτι και το μπούκοβο σε ένα μικρό μπολ και άλειψε με αυτό το κοτόπουλό σου

  • 3Βάλε το χυμό ανανά, την τεκίλα και το μέλι να πάρουν μια βράση. Άφησε το μείγμα να μειωθεί για περίπου 10 λεπτά

  • 4Λιώσε το άνθος αραβοσίτου στο νερό και πρόσθεσέ το στο μείγμα του μελιού με το χυμό ανακατεύοντας συνεχώς.

  • 5Άφησε τη σος σου να βράσει άλλο ένα λεπτό και να πήξει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε 3 κ.σ. χυμό lime και το κόκκινο πιπέρι

  • 6Βάλε το κοτόπουλό σου επάνω σε ελαφρώς λαδωμένη σχάρα και ψήσε για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά αλείφοντας περιοδικά με το μείγμα τεκίλας, μελιού και ανανά

  • 7Σέρβιρε με λαχανικά, ρύζι ή πατάτες τηγανητές
    Φρόντισε να μοιράσεις το μείγμα της τεκίλας σε όλη τη διάρκεια του ψησίματος για να το πιει το κρέας σου





  • πηγή

  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...