Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Ισιώστε τα μαλλιά σας

Ανεξάρτητα από τις τάσεις που επικρατούν κάθε εποχή, τα λεία μαλλιά δεν φεύγουν ποτέ από τη μόδα. Γι’ αυτό, σας δίνουμε συμβουλές και σας προτείνουμε ειδικά προϊόντα για να μπορείτε -xωρίς να τρέχετε στο κομμωτήριο!- να ισιώνετε τα μαλλιά σας γρήγορα, αποτελεσματικά και κυρίως χωρίς να τα ταλαιπωρείτε...
1. Λουστείτε με κάποιο από τα ειδικά σαμπουάν που διευκολύνουν το ίσιωμα των μαλλιών. Έπειτα, απλώστε
απαραιτήτως conditioner για να μαλακώσουν. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μη λουστείτε σκύβοντας το κεφάλι προς τα κάτω, αλλά σε όρθια θέση.
2. Ταμπονάρετε απαλά τα μαλλιά σας, χωρίς να τα τρίβετε, και ξεκινήστε να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι, περνώντας ανάμεσά τους τα δάχτυλά σας. Μην τα στεγνώσετε όμως τελείως! Τα μαλλιά πρέπει να διατηρούν περίπου το 70% της υγρασίας τους. Αν είναι ιδιαίτερα άγρια ή φριζαρισμένα, προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν που δεν χρειάζεται ξέβγαλμα (leave-in), πριν το στέγνωμα.
3. Χωρίστε τα και δουλέψτε τα τούφα-τούφα με μια μεγάλη στρογγυλή βούρτσα από φυσική τρίχα, ξεκινώντας από το πίσω μέρος και καταλήγοντας προς τα πάνω. Ένα κοκαλάκι θα βοηθήσει να κρατάτε τα υπόλοιπα μαλλιά μαζεμένα. Θα πρέπει να κατεβάζετε το πιστολάκι παράλληλα προς την τούφα, για να εξομαλύνετε την εξωτερική επιφάνεια της τρίχας.
4. Απλώστε ένα serum αμέσως μετά για να λειάνει τις άκρες και να αποφύγετε το φριζάρισμα.




Χρησιμοποιήσετε πρέσα μαλλιών: Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι απολύτως στεγνά, ακόμα καλύτερα αν έχετε λουστεί την προηγούμενη ημέρα. Για να τα προφυλάξετε από φθορές, απλώστε μια ειδική κρέμα για ίσιωμα, που θα τα προστατεύσει από τη θερμότητα. Ακολουθήστε την ίδια τακτική που περιγράφουμε για το ίσιωμα με το πιστολάκι, χωρίζοντας τα μαλλιά τούφα-τούφα και κατεβάζοντας την πρέσα παράλληλα προς τις τρίχες με μία συνεχόμενη κίνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...