Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Το who is who του Αντώνη Σαμαρά. Τα συμπεράσματα δικά σας

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν στις 30 Ιουνίου 1993 προχώρησε ο σημερινός πρωθυπουργός στην ίδρυση της «Πολιτικής Άνοιξης» σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 
Στη συνέχεια διατυπώθηκαν κάποιες φήμες για τους χρηματοδότες του κόμματος και τη “Siemens”, ειδικά για το 1999 όταν το κόμμα είχε πάρει 2,3% στις ευρωεκλογές, λίγο πριν ο κ. Σαμαράς στηρίξει στις εκλογές του 2000 τη Ν.Δ. κι επιστρέψει στο «μαντρί». 
Σχετική είναι...
και η νύξη που έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μιλώντας στο “Mega” στις 30 Ιουνίου 2010. «Έχω κι ένα λόγο ακόμα για να φωνάζω. Υπάρχει ο κ. Χριστοφοράκος, ο οποίος είπε πως “μικρό” κεντροδεξιό κόμμα που έλαβε μέρος σε εκλογές πήρε το κάτι τι του. Ποιο είναι αυτό το κόμμα, το μικρό κόμμα που δεν είναι πλέον στη Βουλή;», επισήμανε τότε ο κ. Καρατζαφέρης υπαινισσόμενος την «Πολιτική Άνοιξη». Την επόμενη ημέρα, αποκάλυψε στον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κουρτάκη στον «Αθήνα 9,84» λέγοντας ότι "το όνομα του κ. Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στις λίστες της “Siemens”.

Παρατίθενται τα σχετικά αποσπάσματα των συνεντεύξεων ενώ χαρακτηριστικές είναι και οι αναφορές που κάνει ο κ. Στέφανος Μάνος για τη σχετική υπόθεση και την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Τι πρέπει να πει ο κ. Σαμαράς Περίεργο δεν είναι ότι ο κ. Σαμαράς παραγράφει ζημιές ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ της “Siemens” έναντι του Ελληνικού Δημοσίου ενώ προβαίνει σε σειρά πολιτικών εκβιασμών προς τους κυβερνητικούς εταίρους του, τους βουλευτές και τον ελληνικό λαό; Τι κρύβει ο πρωθυπουργός από το λαό και όσους τού εμπιστεύθηκαν την τύχη της χώρας και της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης;

Με αυτήν την επονείδιστη συμφωνία θα επιτρέψουμε σε εκείνους που παίζουν βρώμικα παιγνίδια στην πλάτη μας να κρύβουν όσους εξευτελίζουν και διασύρουν την Ελλάδα διεθνώς; Θα τους αφήσουμε να παίζουν με την αξιοπρέπειά μας; Κάποιοι μπορεί να δηλώνουν διπλωματικές ασθένειες πριν από τις μεγάλες αποφάσεις στα διεθνή φόρα ή να ταλαιπωρούνται από «εθνική τύφλωση» ή κώφωση. Γι’ αυτό υπάρχει και η αντιπολίτευση που πρέπει να αρχίσει από τώρα να ζητεί θεσμικά εξηγήσεις όσο πιο πιεστικά γίνεται.

Κύριε Σαμαρά στην πολιτική χρειάζεται και λίγο φιλότιμο. Αυτός ο δοκιμαζόμενος λαός σας εξέλεξε και δεν σας επέλεξαν ούτε η κ. Μέρκελ, ούτε η “Siemens”. Την αλήθεια λοιπόν…








Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...