Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Δουλειά δεν είχε ο διάβολος και ....«Πλακώθηκαν» για το φαγητό Πάγκαλος-Ανδρουλάκης


  • 0
     


32523 250x180 Πλακώθηκαν για το φαγητό Πάγκαλος ΑνδρουλάκηςΜεγάλη κόντρα ξέσπασε στα ερτζιανά μεταξύ Θόδωρου Πάγκαλου και Μίμη Ανδρουλάκη, επί γαστριμαργικού πεδίου. Η κόντρα,μάλιστα, παίρνει και φυλετικές διαστάσεις, καθώς ο πρώτος εμφανίζεται ως εκπρόσωπος των Αρβανιτών, που δεν γνωρίζουν από φαγητό και ο δεύτερος ως εκπρόσωπος… των Ενετών, οι οποίοι γνωρίζουν τα πάντα.
Ο Θόδωρος Πάγκαλος, γνωστός σνομπ, κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος, σχολίασε τις συνήθειες
των «βλαχομικροαστών» οι οποίοι ευθύνονται για κάποιες καινοφανείς συνήθειες στην ελληνική κουζίνα. Τους κατηγόρησε ότι «ξέσκισαν» τρία πράγματα: τον, σολωμό, την κρέμα γάλακτος και τη ρόκα. Για τη ρόκα έχει απόλυτο δίκιο, γιατί όλοι, σχεδόν, οι Έλληνες ανακάλυψαν τη ρόκα τα τελευταία 15 χρόνια, ενώ φύεται σε άφθονες ποσότητες σε όλη την ελληνμική επαρχία, αλλά οι γηγενείς πληθυσμοί την είχαν για παρακατιανό χόρτο και την
έκαναν δώρο στα γαϊδούρια και σε άλλα ζωνταά. Σήμερα δεν λείπει από κανένα, σχεδόν, τραπέζι.
Αλλά δεν είναι αυτό το αντικείμενο της διαφωνίας του με τον Μίμη Ανδρουλάκη. Η νέα κόντρα τους έχει σχέση με τον τρόπο μαγειρέματος του αστακού. Ο Πάγκαλος αρρωσταίνει στην ιδέα και μόνο της αστακομακαρονάδας (η αλήθεια είναι ότι οι Έλληνες την ανακάλυψαν επί
ΠΑΣΟΚ) και βρίζει όσους την προτιμούν. Ο αστακός, κατά Πάγκαλο, βράζεται και τρώγεται με λαδάκι και λεμονάκι, άντε και λίγο πιπέρι.
Όσοι τον μαγειρεύουν με διαφορετικό τρόπο, απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται.
Ο Μίμης εξεμάνη, φαίνεται, με τον σνομπισμό του Πάγκαλου, τον οποίο κατηγόρησε ότι ως Αρβανίτης που είναι, δεν μπορέι να μας κάνει μαθήματα γαστριμαργίας, γιατί δεν έχει ιδέα από μαγειρική. Και ήρθε, είπε, να διδάξει εμάς που είμαστε Ενετοί και τα ξέρουμε όλα, τι θα φάμε και πως θα το φάμε Και πρότεινε στον Πάγκαλο να δοκιμάσει να φάει… αστακό στιφάδο ή και μαγειρεμένο με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, διότι, σύμφωνα με το ενετικό διαιτολόγιο, η ανάγκη καθορίζει τι υλικά χρησιμοποιούμε στο μαγείρεμα και όχι ο σνομπισμός του Πάγκαλου.
Η κόντρα αναμένεται να συνεχιστεί αυτή την εβδομάδα, καθώς αύριο αναμένεται η απάντηση Πάγκαλου και την Πέμπτη η ανταπάντηση Ανδρουλάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...