Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Η «παράγκα» της λίστας


Η «παράγκα» της λίστας
Αυτοψία στην διεύθυνση της «διαχειρίστριας» του σκοτεινού λογαριασμού, Μαρίας Παντελή
Στο σημείωμα με τα δέκα ονόματα που φέρεται να έδωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου στον κ. Καπελέρη, υπήρχε το όνομα που αναστάτωσε τον πανελλήνιο για το ύψος των καταθέσεων που
διαχειριζόταν και την μεγάλη πολιτική οικογένεια που φέρεται να κρύβεται πίσω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό.
Το Newsbomb.gr πήγε στην διεύθυνση που δήλωνε ως κατοικία η μυστηριώδης Μαρία Παντελή: Την οδό Ακάμαντος 30 στο Θησείο.
Δεν περιμέναμε βέβαια να την βρούμε εκεί αφού η ίδια φέρεται να έχει μετακομίσει μαζί με τον σύζυγο της στην Μασσαλία, χωρίς να κάνει έστω μία δήλωση διάψευσης για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και την παρουσίαζαν ως «μπροστινή» της κυρίας Παπανδρέου.
Η επίσκεψη όμως είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού τίποτα δεν έδειχνε ότι στο συγκεκριμένο οίκημα κατοικούσε κάποτε μία διαχειρίστρια κολοσσιαίου Fund. Αντίθετα, Είδαμε ένα ταπεινό οίκημα, στο οποίο δεν βρισκόταν κανείς την συγκεκριμένη στιγμή, και κανείς από τους περίοικους να γνώριζε αυτό το όνομα.
Εγείρονται λοιπόν κάποια σημαντικές διαπιστώσεις: Ένα όνομα που θα έπρεπε να απασχολήσει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, δίδεται σε ένα απλό χαρτί, με μία αμφισβητούμενη διεύθυνση χωρίς κανένα άλλο στοιχείο στον κύριοΚαπελέρη.
Χωρίς να δοθεί ούτε καν το αντίστοιχο αρχείο, με τα χαρακτηριστικά του Fund στα οποία αντιστοιχούσε το όνομα της. Όλα αυτά ανεπίσημα, στο “μιλητό” όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες. Πρωτοφανής ερασιτεχνισμός πάνω σε 550 εκατομμύρια Ευρώ; Προκλητική απόπειρα συγκάλυψης από πλευράς υπουργού;
Οφείλουμε να θυμηθούμε και τον ισχυρισμό του κυρίου Βενιζέλου που περιέργως παρέπεμψε σε ονόματα Ισραηλιτών, την στιγμή που η «μεγαλοκαταθέτρια» της λίστας είχε Ελληνικότατο όνομα. Το απέκρυψαν κάποιο από τον κύριο Βενιζέλο οδηγώντας τον σε αυτό το ατόπημα ή το απέκρυψε ο ίδιος ο κύριος Βενιζέλος;
Εντύπωση προκαλεί και η σύμπτωση της άρον – άρον μετοίκησης της κυρίας Παντελή στη νότια Γαλλία, την άνοιξη του 2011, όταν δηλαδή η λίστα έκανε βόλτες σε υπηρεσίες και υπουργικά γραφεία.
Ευελπιστούμε ότι όλα αυτά τα μυστήρια θα λυθούν με την κατάθεση της κυρίας Παντελή στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Εάν κάποιοι παρεμποδίσουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο αυτή την κατάθεση, θα επωμισθούν και το βάρος των ευθυνών τους.
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/277417/ph3.jpg
http://a.media.newsbomb.gr/galleries/277417/ph2.jpg
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...