Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ανεξ. Έλληνες: "Ο Βάμβουκας πρόδωσε την εμπιστοσύνη μας"


  Άμεση ήταν η αντίδραση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις καταγγελίες του προέδρου του φορέα “Ελλήνων Πρωτοβουλία” Γιώργου Βάμβουκα, ο οποίος μάλιστα δημοσίευσε και μηνύματα που του έστειλε ο Πάνος Καμμένος.

  “Η ομιλία που έκανε ο κ. Βάμβουκας υπέρ του μνημονίου πρόδωσε την εμπιστοσύνη που του

είχαμε δείξει” αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες κύκλοι των Ανεξάρτητων Ελλήνων απαντώντας με αυτή την φράση στον προέδρο του φορέα “Ελλήνων Πρωτοβουλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


1 σχόλιο:

  1. Ο Γιώργος Βάμβουκας, πέραν από εξαίρετος ακαδημαϊκός με πλήθος δημοσιεύσεων στα πιο έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, είναι ένας άνθρωπος που, κατά το κοινώς λεγόμενο, δεν… “μασάει τα λόγια του”! Έχει πάντα το θάρρος της γνώμης του, η οποία εδράζεται σε πραγματικά οικονομικά στοιχεία και όχι στην άκρατη συνωμοσιολογία στην οποία επιδόθηκε εξόχως ο κύριος Καμμένος απογοητεύοντας πλήρως όσους στήριξαν την αρχική του προσπάθεια.

    Η συνέντευξη που αναρτήθηκε και στην οποία ο καθηγητής αναφέρει τη λέξη «σωσίβιο» πραγματοποιήθηκε 10 μέρες μόλις μετά την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, δηλαδή αφότου η Ελλάδα είχε αποκλειστεί από τις αγορές δανειακών κεφαλαίων και βρισκόταν σε πλήρη αδυναμία να βρει χρήματα για να καλύψει τα πρωτογενή της ελλείμματα. Δηλαδή, με απλά λόγια, να εισάγει φάρμακα, πετρέλαιο και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τον ελληνικό πληθυσμό!

    Ο κύριος Βάμβουκας έδωσε, στα τρία περίπου χρόνια που ακολούθησαν, επανειλημμένα συνεντεύξεις στις οποίες περιέγραψε τις συνέπειες της οικονομικής πολιτικής που επιβλήθηκε από τους πιστωτές μας, αλλά και τα λάθη στην εφαρμογή της, με χαρακτηριστικότερο τη βαριά φορολογία στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

    Εξάλλου, η συνέντευξη αυτή ήταν εις γνώση του κυρίου Καμμένου όταν εμπιστεύτηκε στον κύριο Βάμβουκα την πέμπτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη οικονομικών του κόμματος και, φυσικά, η απόφασή του δεν επηρεάστηκε από την αναφορά στο «σωσίβιο», που απλά προσδιόριζε την έλλειψη εναλλακτικής χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

    Είναι γνωστό στον πανεπιστημιακό χώρο ότι ο Γιώργος Βάμβουκας είναι ίσως ο μόνος έγκριτος οικονομολόγος που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «αντιμνημονιακός», όχι γιατί επέλεξε τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού, αλλά γιατί τεκμηρίωσε τα λάθη και τις παραλείψεις της οικονομικής πολιτικής που υπαγορεύτηκε από το μνημόνιο και εφαρμόστηκε στο όνομά του.

    Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι η αιρετική θέση του έγινε αιτία η αναβάθμισή του σε τακτικό από αναπληρωτή καθηγητή να μην πραγματοποιηθεί έγκαιρα και χωρίς αντιδράσεις, όπως υπαγορεύει το αδιάψευστο επιστημονικό του έργο στον τομέα των δημοσιεύσεων και των μονογραφιών.

    Στέλιος Κοντέας
    οικονομολόγος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...