Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Πιτσιρίκος: “Στηρίζω την Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή”.


pitsirikos-logoΕίναι ολοφάνερο πια πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμία αλλαγή προς το καλύτερο στη χώρα μας αν δεν αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα. Για να αλλάξει το σάπιο πολιτικό σύστημα, υπάρχει μόνο ένας ειρηνικός τρόπος: η ριζική αλλαγή του Συντάγματος.
Όποιοι πιστεύουν ή ελπίζουν πως η αλλαγή προσώπων στην εξουσία θα φέρει την αλλαγή στη χώρα –και θα την οδηγήσει στην πραγματική δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την
ανάπτυξη και την ευημερία- κάνουν μεγάλο λάθος και θα απογοητευτούν πολλές φορές ακόμα.
Δεν είναι θέμα προσώπων. Είναι το σύστημα που είναι λάθος.
Και το μεγαλύτερο λάθος του πολιτικού συστήματος είναι το υπάρχον Σύνταγμα που αποκλείει τον πολίτη τόσο από τη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, όσο και από τη συμμετοχή του στην υλοποίησή τους.
Θα ήταν εντελώς διαφορετική η κατάσταση στη χώρα μας αν το Μνημόνιο είχε τεθεί σε δημοψήφισμα και οι πολίτες είχαν κληθεί να αποφασίσουν αν πρέπει να εφαρμοστεί ή όχι.
Πρωτοβουλία-για-Ριζική-Συνταγματική-Αλλαγή-440x144Βέβαια, αν οι Έλληνες πολίτες αποφάσιζαν όλα αυτά τα χρόνια με δημοψηφίσματα για την τύχη τους, μάλλον δεν θα είχαμε φτάσει ποτέ στην χρεοκοπία και η Ελλάδα θα είχε ένα ικανό κοινωνικό κράτος, έτοιμο να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες.
Όπως μου είπε ένας καλός άνθρωπος πριν από δυο ημέρες, θα ήταν πολύ καλύτερα –και πολύ διαφορετικά- αν στις μεγάλες διαδηλώσεις της πλατείας Συντάγματος, το σύνθημα στα χείλη όλων των πολιτών ήταν να αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα.

Στην Ισλανδία –μετά την χρεοκοπία της χώρας-, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αυτός που ζήτησε από τους πολίτες να φτιάξουν το Σύνταγμά τους με δημόσια διαβούλευση, και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα.
Με τα χρόνια, και με την πλήρη άγνοια των πολιτών για τους κανόνες της Δημοκρατίας, ξεχάσαμε πως το Σύνταγμα το έφτιαχναν οι πολίτες και όχι μόνο οι Βενιζέλοι.
Όταν αφήνεις μόνο τους Βενιζέλους να φτιάξουν το Σύνταγμα, αργά ή γρήγορα, θα έχεις την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα.
Καμία πραγματική λύση και αλλαγή προς το καλύτερο δεν πρόκειται να έρθει για την Ελλάδα με την εναλλαγή κομμάτων στην εξουσία, όσο υπάρχει αυτό το ολιγαρχικό και αντιλαϊκό Σύνταγμα.
Αν δεν φτιάξουμε εμείς οι Έλληνες πολίτες το νέο μας Σύνταγμα, οι δυνάμεις που αποκτούν έλεγχο στην χώρα μας θα φτιάξουν ένα δικό τους Σύνταγμα που θα μας μετατρέπει σε σκλάβους για πάντα.
Η τύχη μας είναι στα χέρια μας.
Στηρίζω όλες τις πρωτοβουλίες για ριζική αλλαγή του Συντάγματος.
Στηρίζω την 
Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή.
(Αν συμφωνείτε, στη σελίδα της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, μπορείτε να υπογράψετε τη Διακήρυξη.)

Από:  pitsirikos.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...