Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Ασύστολα ψέμματα...η προπαγάνδα των δημοσκοπήσεων θα καταρρεύσει‏





Mια αναδρομή από αρχές Νοεμβρίου 2012 έως σήμερα 21 Ιανουαρίου 2013 .

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012
Ανεξάρτητη δημοσκόπηση Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών:

Ανεξέλεγκτο προβάδισμα κατά +7,5% του ΣΥΡΙΖΑ

- Μια ανάσα πριν τη 2η θέση η Χρυσή Αυγή – Τέταρτοι οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ...

Η ομολογουμένως σημαντικότερη μετεκλογική δημοσκόπηση ήρθε σήμερα από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με συντονιστή τον Καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά, με μεγάλη
έρευνα που παρουσιάστηκε αναλυτικά στο κεντρικό δελτίο του Extra 3 με τον Άκη Παυλόπουλο. Χαρακτηρίζουμε τη δημοσκόπηση ως τη σημαντικότερη, και κατ’επέκταση ως την πλέον έγκυρη και αξιόπιστη, για τρεις λόγους:
α/ είναι απολύτως ανεξάρτητη. Μακριά από επιχειρηματικούς ομίλους, ιδιοτελή συμφέροντα και αναθέσεις από συγκεκριμένα ΜΜΕ ή κόμματα, ένα εκ των κορυφαίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας εγγυάται την αντικειμενικότητα και την αμεροληψία ως αναπόσπαστα χαρακτηριστικά των ευρημάτων της,
β/ βασίστηκε σε ένα εντυπωσιακά μεγάλο δείγμα. Αν και το μέγεθος του δείγματος δεν παίζει τον κυρίαρχο ρόλο όταν οι σταθμίσεις και οι μέθοδοι δειγματοληψίας τηρούνται προσεκτικά (σε δείγμα κατά προτίμηση 1.000 ατόμων και άνω), οι 3.666 ερωτώμενοι αν μη τι άλλο δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της εγκυρότητας του τελικού αποτελέσματος.
γ/ ευλόγως ως αποτέλεσμα των παραπάνω δύο στοιχείων (τα οποία διέπουν όλες τις έρευνες του κ. Πανά, όπως διαπιστώσαμε από την προεκλογική περίοδο του Απριλίου και εντεύθεν), οι δημοσκοπήσεις του τμήματος Στατιστικής εκτίμησαν ΜΕ ΑΚΡΙΒΕΙΑ το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών τόσο της 6ης Μαΐου, όσο και της 17ης Ιουνίου. Ο,τιδήποτε και αν προσθέσουμε επ’αυτού, θα είναι περιττό.
Η εικόνα που δίνει, λοιπόν, αυτή η πρώτη έρευνα του κ. Πανά διέπεται από το εξής κυρίαρχο ελπιδοφόρο χαρακτηριστικό: την ολική επικράτηση της αντιμνημονιακής, ορθολογικής σκέψης και πολιτικής συμπεριφοράς. Η πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων δείχνει:


1.- Ανεξέλεγκτο πλέον προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά +7,5%. Με ποσοστό 23,5%, ο αριστερός αντιμνημονιακός συνασπισμός δημιουργεί διαφορά ασφαλείας που δεν μπορεί να ανατραπεί, πολλώ δε μάλλον με δεδομένες τις επερχόμενες ισοπεδωτικές εξελίξεις.
2.- Από μακριά έπεται η καταβαραθρωμένη ΝΔ που, πριν καν ανακοινώσει το νέο και κατά πολύ μεγαλύτερο θανατηφόρο πακέτο μέτρων, πέφτει στο 16%, ενώ βάσει του στατιστικού σφάλματος φλερτάρει πλέον ανοιχτά με την τρίτη θέση.
3.- Όχι μόνο έχει οριστικοποιήσει την τρίτη θέση και το διψήφιο ποσοστό που εδώ ανέρχεται στο 13,8%, αλλά βάσει του στατιστικού σφάλματος η Χρυσή Αυγή βλέπει πλέον πιθανή ακόμα και την αξιωματική αντιπολίτευση. Με δεδομένο ότι το τυπικό σφάλμα της δημοσκόπησης ανέρχεται στο +/-1,62%, το ανώτερο όριο του στατιστικού εύρους της φτάνει στο 15,42%. Στον αντίποδα και βάσει του τυπικού σφάλματος, το κατώτερο όριο της ΝΔ βρίσκεται στο 14,38%. Είναι, λοιπόν, στατιστικά πιθανή η μεγαλύτερη ανατροπή της μεταπολίτευσης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το πολιτικό σύστημα εν γένει.
4.- Με ποσοστό κοντά στις εκλογές του Μαΐου που φτάνουν το 9,8%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ παρουσιάζονται εκ νέου ενισχυμένοι,αναγνωριζόμενοι ως η κυρίαρχη δημοκρατική, αντιμνημονιακή (και άρα πατριωτική) υπερκομματική παράταξη που εγγυάται την εθνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας (αξίζοντας, βεβαίως, ακόμα ψηλότερο ποσοστό).
5.- Καταβαραθρωμένο στην πέμπτη θέση και πολύ κοντά στην έκτη ακολουθεί το ημι-διαλυμένο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 8,2% που σίγουρα δεν θα καταφέρει να το διατηρήσει για πολύ ακόμα.
6.- Μόλις 0,5% πιο κάτω βρίσκεται η “αδερφή δύναμη” ΔΗΜΑΡ, που οι σπασμωδικές κινήσεις και οι λεονταρισμοί της τελευταίας εβδομάδας φαίνεται ότι την κρατούν στη συντήρηση και σε ποσοστό 7,7%. Αν παρ’ελπίδα όλη αυτή η “επαναστατικότητα” δεν αποδειχθεί απλή γυμναστική (όπως αναμένεται), αλλά μετουσιωθεί σε καταψήφιση της επερχόμενης σύνθλιψης των Ελλήνων, τότε το κόμμα ίσως καταφέρει να διατηρηθεί στο ποσοστό του ή και ψηλότερα.
7.- Τελευταίο και ελαφρώς ενισχυμένο σε σχέση με τις εκλογές έρχεται το ΚΚΕ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 5,5%.

Άρωμα Απριλίου δίνει ΚΑΙ το “Άλλο κόμμα” που εκτινάσσεται στο 15,5% και που δείχνει ότι η διάθεση αμφισβήτησης των κομμάτων επανέρχεται εντυπωσιακά. 

Ως επιστέγασμα της βεβαιότητάς μας ότι η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού θα εκλάβει πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις στο προσεχές διάστημα, έρχεται η ίδια η άποψη των πολιτών ως προς το “ποιο κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του”. ΚΑΙ εκεί, τα ποσοστά είναι αμείλικτα: πάνω από το 1/3, ήτοι 35,7%, απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 25,9% (!!!!!) απαντά η Χρυσή Αυγή. Με αυτά τα δεδομένα, οδεύουμε προς το 1 – 2 (ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσή Αυγή), για το οποίο πολλοί αναλυτές είχαν μιλήσει ήδη από τον Ιούλιο. 


Αλήθεια

τι άλλαξε από τότε και στις μετέπειτα δημοσκοπήσεις των ιδιωτικών εταιρειών

απογειώνουν κυριολεκτικά την ΝΔ βασικό πυλώνα της συγκυβέρνησης 

τι έργο φιλολαϊκό επιτέλεσαν και στις δημοσκοπήσεις ... έφτασαν στο 29% με 30% ?


1. έφεραν νέα επονείδιστα μέτρα με μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις ?

2. εφάρμοσαν το 67 έτος για συνταξιοδότηση ?

3. έκαναν γαργάρα της προτάσεις της αντιπολίτευσης για εξεταστικές ? 

( φάκελος ΕΛΣΤΑΤ - φάκελος CDS - φάκελος υπαγωγής στο μνημόνιο και στο ΔΝΤ ) 

4. έβαλαν αυξήσεις φωτιά επιπρόσθετα στον βασικό λογαριασμό του κάθε νοικοκυριού ( ΔΕΗ ) ?

5. έφεραν ένα φορολογικό έκτρωμα για την κοινωνία ... μέχρι και τεκμήρια τα παιδιά μας ?

6. δημιούργησαν ένα απίστευτο μπάχαλο με τα ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ ?

7. έφεραν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση και απολύσεις εργαζομένων στην αγορά ?

8. έβγαλαν στο απυρόβλητο τους ΒΕΝΙΖΕΛΟ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΠΑΠΑΔΗΜΟ για την λίστα Λαγκαρντ ?

9. έβγαλαν τα φιλέτα του δημοσίου ...μπιτ παρά στους δανειστές και στους ντόπιους βαρόνους ?


ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΧΩΡΑΣ ?


........ μας ειπαν βέβαια ... τα περί της εθνοσωτήριας δόσης ... ευρώ ... ευρώ ζώνης ...και 

ότι δεν θα χρεοκοπήσουμε 

και έτσι σύμφωνα με της ιδιωτικές εταιρείες δημοσκοπήσεων 
ο λαός τους ανταμείβει .... σύμφωνα με τα παρακάτω 

13/01/2013

Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΪ, καθώς αποτυπώνει τους νέους πολιτικούς συσχετισμούς που διαμορφώνονται στη “μετά το Μνημόνιο 3” περίοδο, αλλά και τις συνθήκες “ντέρμπι” μεταξύ της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για την πρώτη θέση.
Έπειτα από καιρό, η Ν.Δ. πήρε οριακό προβάδισμα μισής ποσοστιαίας μονάδας στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (δηλαδή με αναγωγή αδιευκρίνιστης ψήφου) συγκεντρώνοντας το 29% των προτιμήσεων, έναντι 28,5% του ΣΥΡΙΖΑ.Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝ.ΕΛΛ. 8%, η Χ.Α. 10%, η ΔΗΜ.ΑΡ. 7% και τοΚΚΕ 5,5%, ενώ 4% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.
Σημαντικές μεταβολές εμφανίζονται και στην παράσταση νίκης, στην οποία οΣΥΡΙΖΑ διατηρεί το προβάδισμα με 44% έναντι 39% της Ν.Δ. Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι στο Βαρόμετρο Δεκεμβρίου της ίδιας εταιρείας ο ΣΥΡΙΖΑπροηγείτο με 35 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά, καθώς είχε ποσοστό 60% και ηΝ.Δ. μόλις 25%.

NEA ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ..... 29%
ΠΑΣΟΚ ............................ 8%
ΔΗΜ.ΑΡ ........................... 7%
.........................................................
ΣΥΝΟΛΟΝ ..................... 44% 

( δηλαδή κατά την PUBLIC ISSUE ...το 44% του εκλογικού σώματος ανταμείβει τους δολοφόνους του ) 



τα συμπεράσματα δικά σας φίλοι 

είναι καιρός να πέσει άπλετο φως στις απάτες των δημοσκοπήσεων που εξυπηρετούν την σημερινή 
κατοχική προπαγάνδα της ΤΡΟΙΚΑΣ εξωτερικού και εσωτερικού 


λάβετε σοβαρά υπόψη το άλλο κόμμα 15.5% της δημοσκόπησης του τμήματος στατιστικής (31-10-12 )
..το οποίο είναι σήμερα πάνω από ... 30 % ....

το “Άλλο κόμμα” που εκτινάσσεται στο 15,5% και που δείχνει ότι η διάθεση αμφισβήτησης των κομμάτων επανέρχεται εντυπωσιακά. 
triklopodia.gr
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...