Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ξεκαθαρίζουν υποθέσεις οι ηρωϊκοί εισαγγελείς! Ποινική δίωξη σε βάρος της ΕΡΓΟΣΕ και του Άκτωρα


assets_LARGE_t_942_43367391Όλοι στο πλευρό των εισαγγελέων που ξεκαθαρίζουν τη μια υπόθεση μετά την άλλη, σε μια χώρα που βασίλευαν η διαφθορά και τα κολλητηλίκια.

Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας άσκησε πριν από λίγη ώρα ποινική δίωξη σε βάρος του νυν και του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και σε βάρος υπαλλήλων της εταιρίας που είχε αναλάβει το έργο εκσυγχρονισμού της διάνοιξης της σήραγγας του Αρτεμισίου.

Η δίωξη αφορά απιστία στην υπηρεσία, άμεση συνέργια στην παραπάνω πράξη, ενώ για ηθική αυτουργία στα δύο αυτά αδικήματα κατηγορείται ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας Άκτωρ που είναι ο ανάδοχος του έργου.

Στο πλαίσιο της ανάκρισης ζητείται να διερευνηθεί «η ύπαρξη και έκταση ποινικών ευθυνών σε βάρος των εμπλεκομένων προσώπων όσον αφορά τη μη ολοκλήρωση του έργου παρά την ανελλιπή χρηματοδότησή του εξαιτίας υιοθέτησης επάλληλων προτάσεων της αναδόχου εταιρίας για τροποποιήσεις της συγκεκριμένης μελέτης που επέφεραν διόγκωση του κόστους, στην παράλειψη είσπραξης ποινικών ρητρών που κατέπεσαν, στη διπλοπληρωμή εργασιών που ήδη είχαν τιμολογηθεί, στην παράνομη καταβολή αποζημιώσεων που όφειλε να καταβάλει η ανάδοχος εταιρία ή η ασφαλιστική εταιρία κ.λπ.».

Η προκαταρκτική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από υποβολή αναφοράς εκ μέρους της ΕΡΓΟΣΕ, αλλά και μετά από έκθεση ελέγχου του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...