Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Το σκοτεινό data room του ΟΠΑΠ


Σοκ από το βαθύ σκοτάδι που επικρατεί στο data room  του αμαρτωλού ΟΠΑΠ. 
Οι υποψήφιοι επενδυτές έχουν την εντύπωση ότι πιο εύκολα θα εντοπίσουν το Ιερό Δισκοπότηρο, παρά τις συμβάσεις του Οργανισμού με τους εταίρους του, όπως εκείνες με την Intralot  στις οποίες έχει αναφερθεί κατ΄επανάληψη η Αριστέα Μπουγάτσου με τις έρευνές της στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ». 
Ακόμη και η πρόσφατη σύμβαση με τα λαχεία παραμένει απόρρητη και πιο στεγανοποιημένη από τα απόρρητα σχέδια του υπ. Εθνικής Άμυνας που έχει στα χέρια του ο Βενιζέλος. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία ο υποψήφιος αγοραστής να αγοράζει γουρούνι στο σακί. Η ιδέα πως αν έλθουν στο φως οι συγκεκριμένες συμβάσεις θα βρεθεί πολύς κόσμος- από το παρελθόν και το παρόν του Οργανισμού- σε δεινή θέση προκαλείαναταράξεις και σενάρια που κάνουν λόγο για μίσθωση του ΟΠΑΠ κι όχι για πώληση!
«Aυτό δεν είναι data room. Αυτό είναι dark room.» Με την ατάκα αυτή αντέδρασε ένας από τους υποψήφιους επενδυτές του ΟΠΑΠ-όπως μας πληροφορεί το ρεπορτάζ του Αλέξανδρου Κασιμάτη στο newmoney- όταν είδε τα στοιχεία που έχει θέσει στη διάθεση τους ο Οργανισμός. Οι πληροφορίες είναι ότι οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές είναι έξαλλοι, καθώς κρίσιμα στοιχεία που είναι καθοριστικά για να σχηματίσει κάποιος εικόνα για τον ΟΠΑΠ παραμένουν απρόσιτα στα συρτάρια του οργανισμού. 
Σύμφωνα με πληροφορίες το data room ήταν προγραμματισμένο να ανοίξει για τους επενδυτές την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου. Αυτό τουλάχιστον πληροφορήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές από σχετική επιστολή του ΤΑΙΠΕΔ  που έλαβαν στις 16 Δεκεμβρίου. Οσοι όμως είπαν την επομένη να ρίξουν μια ματιά στο data room ανακάλυψαν ότι δεν είχε ανοίξει.  Προφανώς υπήρξε κάποια κακή συνεργασία μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ. Τελικά οι πόρτες του data room άνοιξαν το περασμένο Σάββατο.
Kι όταν άνοιξαν οι πόρτες, βγήκαν έξω μαύρα φίδια και τους έζωσαν. Έτσι οι επενδυτές σήμαναν συναγερμό και άρχισαν να ενημερώνουν την Τρόικα για τα στοιχεία στα οποία δεν τους επιτρέπει ο ΟΠΑΠ να έχουν πρόσβαση! 
Τα θέμα ήδη παίρνει τεράστιες διαστάσεις μια και ο ΟΠΑΠ υποτίθεται ότι είναι η νούμερο 1 αποκρατικοποίηση του Σαμαρά. Το πρόγραμμα για μια ακόμη φορά βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού. Όπως επίσης και η χώρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης, του ΤΑΙΠΕΔ και του κ. Λουρόπουλου είναι τεράστιες κι όχι μόνο. Άσε που επιταχύνουν τον διορισμό ξένων μάνατζερς ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν αστειευόμαστε, αυτό είναι πρόταση του Βόλφαγκ Σόιμπλε προς την Μέρκελ μετά την έκρηξη των υποψήφιων επενδυτών του ΟΠΑΠ, ο κρότος της οποίας έφτασε ως την καγκελαρία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...