Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αντιδράσεις προκαλεί η «δημιουργική λογιστική» του Γιάννη Στουρνάρα



Δριμεία κριτική αλλά και δημοσιογραφική υποστήριξη για τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα...
 
Αντιδράσεις προκαλεί η «δημιουργική λογιστική» του Γιάννη Στουρνάρα
Στο στόχαστρο στελεχών που ανήκουν στην «Καραμανλική πτέρυγα» έχει μπει επίσης ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ και την Έλλη Στάη.



Η εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής» στο κύριο άρθρο της (!) υποστηρίζει ανοιχτά το Γιάννη Στουρνάρα και συνεχίζει λέγοντας ότι η κριτική που του ασκείται έχει στόχο και τον πρωθυπουργό, ενώ αποκαλεί λαϊκιστές αυτούς που τον κατηγορούν.


Από την άλλη πλευρά η ιστοσελίδα newsbomb.gr  σε ανάρτησή της με τίτλο «Από την δημιουργική λογιστική, στην μεταλλαγμένη δημοσιογραφία» επιτίθεται στο  «μεταλλαγμένο σύστημα της διαπλοκής που καταβάλλει μόχθο να υπερασπίσει τον κ. Γ. Στουρνάρα για την κριτική» που ασκείται από την ιστοσελίδα.


Όσον αφορά τα γαλάζια στελέχη  βασική αιτία της επίθεσης στον κ. Στουρνάρα φαίνεται πως είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Οικονομικών εντοπίζει την κατρακύλα της χώρας στην «καραμανλική περίοδο» του 2007-2009. Στη ΝΕΤ είχε πει ότι «τα πράγματα βγήκαν εκτός ελέγχου» την τελευταία διετία του Καραμανλή, αφορμή που ζητούσαν οι γαλάζιοι για να επιτεθούν.


Τα γαλάζια στελέχη δεν μπορούν να ξεχάσουν τη σχέση που είχε ο κ.Στουρνάρας με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και τον Γιάννο Παπαντωνίου, την εποχή που η Ελλάδα έμπαινε στην ΟΝΕ και φτάνουν να τον συνδέσουν με λάθη στην ισοτιμία αλλά και τα swaps της GoldmanSachs. «Ο κ.Στουρνάρας θα πρέπει να κοιτάξει τις ευθύνες που έχουν ο ίδιος και οι πρωθυπουργοί και υπουργοί που υπηρέτησε. Και την εποχή που ήταν ο σύμβουλος του κ.Παπαντωνίου και την εποχή που μαζί με τον κ.Σημίτη έβαζαν την Ελλάδα στην ΟΝΕ, όπως την έβαλαν, με αυτήν την ισοτιμία, με αυτά τα στοιχεία και με τις αλχημείες της GoldmanSachs» είπε χαρακτηριστικά στην ΝΕΤ ο Προκόπης Παυλόπουλος.


Αντίστοιχη επίθεση στον Γιάννη Στουρνάρα έκανε και ο πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, μέσω Twitter αυτή τη φορά: «Κοίτα να δεις που κάποιοι προσπαθούν να πείσουν ότι η περίοδος Σημίτη ήταν χρυσή εποχή. Και έχουν και θέση στο σημερινό σχήμα. Σα δεν ντρέπονται.».


Ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real, είπε ότι τον προσβάλλει η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι ιδιοκτήτες σκαφών, μετά την απόσυρση της τροπολογίας από το Γιάννη Στουρνάρα για το φόρο πολυτελείας


«Απαράδεκτο για μένα. Σας το λέω ωμά, απαράδεκτο... Δεν επιτρέπεται, όταν τα προηγούμενα χρόνια έχει εφαρμοστεί μια φιλελεύθερη πολιτική στα ΙΧ, να επιβάλλεται τώρα συνολικό τεκμήριο και μάλιστα μόνιμο και την ίδια ώρα -αν θυμάμαι καλά είναι πάνω από 100 χιλιάδες οι ιδιοκτήτες σκαφών πάνω από έξι μέτρα- να τυγχάνουν αυτής της αντιμετώπισης, είπε χαρακτηριστικά».


Ο Νικήτας Κακλαμάνης, δήμαρχος Αθηναίων εκείνη την περίοδο και ελεγχόμενος από το ΣΔΟΕ για απρόσμενο πλουτισμό, τον κατηγόρησε στο MEGA για αλαζονεία: «Μου δείχνει ίχνη αλαζονείας που είχε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν έχει ιστορικό στην GoldmanSachs; Δεν αλληλοβραβεύονταν GoldmanSachs και ΙΟΒΕ κάνοντας επίτιμο μέλος τον Χριστοφοράκο; Είχε ή δεν είχε ιστορικό με τον κ.Παπαδήμο για το πως μπήκαμε στο ευρώ;» αναρωτήθηκε.


Πηγή: Η Καθημερινή της Κυριακής, Newsbomb.gr, iefimerida.gr
 epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...