Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Για τέσσερα κακουργήματα ελέγχονται οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου


Για τέσσερα κακουργήματα ελέγχονται οι συγγενείς του Παπακωνσταντίνου
Για τέσσερα κακουργήματα κι ένα πλημμέλημα ελέγχονται οι συγγενείς εξ΄αίματος και εξ’αγχιστείας του Γιώργου Παπακωνσταντίνουτα τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο Αντρέας Ρωσσώνης , σύζυγός της αδελφής της Ελένης, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου έχουν κληθεί
ως ύποπτοι διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων κι ενός πλημμελήματος.
Ειδικότερα τα αδικήματα αφορούν σε ηθική αυτουργία σε υπόθεση Δημοσίου εγγράφου με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου. Ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχρατών του Δημοσίου.
Φοροδιαφυγή άνω των 150.000 ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις διατάξεων εισοδήματος. Ξέπλυμα ”βρώμικου χρήματος”  κατ’ επάγγελμα και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.
Οι τρεις συγγενείς του Γ.Παπακωνσταντίνου ζήτησαν μέσω των συνηγόρων τους και πήραν προθεσμία να δώσουν εξηγήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι δύο Οικονομικοί Εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα συνεχίσουν την εξέταση μαρτύρων και την ερχόμενη εβδομάδα ενώ  μεταξύ αυτών θα είναι και οι συνεργάτες και υπηρετούντες στο υπουργικό γραφείο του Γ. Παπακωνσταντίνου.
Χθες κατέθεσαν υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας δύο συνεργάτες του πρώην υπουργού οι οποίοι ρωτήθηκαν για το αν γνωρίζουν λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπου που έφτασε η λίστα Λαγκάρντ στα χέρια του Γ. Παπακωνσταντίνου, τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στη διαχείρισή της και το πως το cd μετατράπηκε σε στικάκι (usb).
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...