Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Εμπλέκουν την Όλγα Κεφαλογιάννη στο σκάνδαλο του ΕΟΤ


 olgakefalogianniΠόλεμος με συνεχή αλληλοκαρφώματα μαίνεται στα ανώτατα κλιμάκια του υπουργείου Τουρισμού μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου στον ΕΟΤ και την προφυλάκιση του άλλοτε ειδικού γραμματέα Κώστα Βασιλάκου, ο οποίος χρεωνόταν στον πρώην γενικό γραμματέα του Οργανισμού Νίκο Καραχάλιο, ως σύμβουλός του.
Η πλευρά Καραχάλιου δείχνει τώρα προς την ίδια την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βασιλάκος ήταν δικός
της άνθρωπος. Έτσι ο Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος θα προσέλθει αυτοβούλως την Πέμπτη στον ανακριτή, αναμένεται να παρουσιάσει ηλεκτρονική αλληλογραφία που θα υποστηρίξει ότι αναδεικνύει ενδοϋπηρεσιακές συνενοήσεις του προφυλακισμένου του πρώην ειδικού γραμματέα του ΕΟΤμε την νυν υπουργό Τουρισμού.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην γενικός γραμματέας θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο Κώστας Βασιλάκος είχε αποκτήσει επαφή και είχε υποβοηθήσει την προεκλογική καμπάνια της κυρίας Κεφαλογιάννη από τον Απρίλιο του 2012, όταν εργαζόταν ακόμη στην ΜΚΟ «Αποστολή» της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην σύμβουλός του, προσελήφθη από τον ΕΟΤ ύστερα από συνέντευξη και έλεγχο από τρεις συνεργάτες της κυρίας Κεφαλογιάννη.
Ακόμη θα παρουσιάσει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο ίδιος δεν είχε απολύτως καμία σχέση με την παράδοση των μπλοκ επιταγών του ΕΟΤ στον προφυλακισμένο πρώην ειδικό γραμματέα που προχώρησε στην υπεξαίρεση των 147.000 ευρώ. Την εντολή, θα υποστηρίξει, την έδωσε -λόγω απειρίας- ένας οικονομικός διευθυντής του ΕΟΤ, χωρίς καμια άλλη άνωθεν εντολή...
Οι αναφορές αυτές που αναμένεται να διατυπώσει στον δικαστικό λειτουργό ο κ. Καραχάλιος αφενός προσδίδουν νέα διάσταση στο σκάνδαλο του ΕΟΤ, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν και έναν νέο κύκλο ενδοκυβερνητικών τριβών, καθώς ο κ. Καραχάλιος επιχειρεί να μεταφέρει τις ευθύνες της δράσης του προφυλακισμένου συμβούλου του στην υπουργό κυρία Κεφαλογιάννη.
Η υπόθεση μάλιστα παίρνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις ύστερα από ισχυρισμούς συνεργατών του κ. Καραχάλιου ότι «ο κ. Βασιλάκος δεν ενημέρωνε το Μαξίμου και κυρίως την Γραμματεια Παρακολούθησης Κυβερνητικού Εργου για τα τεκταινόμενα στον ΕΟΤ παρ' ότι είχε λάβει την σχετική αρμοδιότητα από την κυρία Κεφαλογιάννη».
Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ο κ. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ακόμη ότι ο προφυλακισμένος Κώστας Βασιλάκος διατηρούσε και προσωπική γνωριμία με συνεργάτιδα της κυρίας Κεφαλογιάννη και είχε καθημερινές συνενοήσεις μαζί της.
Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Καραχάλιος θα υποστηρίξει ότι «είχε δώσει εντολή στον κ. Βασιλάκο -λόγω της σχετικής επιμονής του- να μην ασχολείται με τα τεκταινόμενα στο λογιστήριο». Επιπλέον θα υποστηρίξει ότι ο προφυλακισμένος πρώην ειδικός γραμματέας είχε αυτονομηθεί τον τελευταίο μήνα και προχωρούσε σε ανεξέλεγκτες ενέργειες.
Εν τω μεταξύ από τα νεώτερα στοιχεία για τον έλεγχο στον ΕΟΤ προκύπτει και νέα «μαύρη τρύπα», αυτή τη φορά ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ, στο ταμείο του Οργανισμού.

Πηγή: Το Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...