Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

«Οι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα»



Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου η υπόθεση Παπαικωνσταντίνου

Το ρόλο του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο σήριαλ της «λίστας Λαγκάρντ» σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, η γερμανική εφημερίδα Mitteldeutsche Zeitung παρατηρεί: «Ως υπουργός Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου υπογράμμιζε πάντα πόσο σημαντική είναι η μάχη κατά της φοροδιαφυγής και την διαφυγής κεφαλαίων για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Το ενδεχόμενο να παραποίησε στοιχεία προκειμένου να καλύψει συγγενείς του θα ήταν τερατώδες. Μπορεί κανείς να θεωρήσει από δύο οπτικές γωνίες την υπόθεση: Από τη μία πλευρά φαίνεται να επιβεβαιώνεται ότι όλα στην Ελλάδα είναι σάπια. Από την άλλη πλευρά θα μπορούσε κανείς να πει ότι κάτι αρχίζει να αλλάζει. Στο παρελθόν, τέτοιου είδους υποθέσεις θα τις συγκάλυπταν. Ακόμη και κορυφαίοι πολιτικοί δεν βρίσκονται τώρα πια στο απυρόβλητο. Ωστόσο, η ζημιά για το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας θα ήταν ανεπανόρθωτη. Όλο και περισσότεροι Έλληνες γυρνούν αηδιασμένοι την πλάτη στα παραδοσιακά κόμματα».

Και καταλήγει: «Οι κατηγορίες σε βάρος του Παπακωνσταντίνου είναι νερό στον μύλο των εξτρεμιστικών δυνάμεων, όπως είναι η ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής. Κι αυτό δεν είναι καλό για την σταθερότητα της χώρας».

Σε εκτενές ρεπορτάζ της, η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αναφέρει: «Η εκ νέου μεταφορά της επονομαζόμενης «λίστας Lagarde» στην Ελλάδα ήταν ο πρόλογος ενός νέου ελληνικού δράματος, στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο πρώην Υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου».

«Μέχρι τώρα ο 51χρονος απολάμβανε διεθνώς μίας καλής φήμης και για πολλούς Έλληνες ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος. Τώρα πρέπει να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην κατηγορία της παραποίησης της λίστας, με σκοπό να προστατεύσει τρεις συγγενείς του από τον έλεγχο της εφορίας. Τα ονόματα των τριών συγγενών του καταγράφονται στην λίστα που εστάλη από το Παρίσι, αλλά όχι στην αντίστοιχη του 2010, την οποία είχε τότε παραλάβει ο Παπακωνσταντίνου», αναφέρει η εφημερίδα.

2 σχόλια:

  1. ΑΘΩΟΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΕ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ!
    Ο λαός δεν τρώει κουτόχορτο, αφού απλά σκεπτόμενος καταλαβαίνει την ΑΤΙΜΙΑ! Τι λόγο είχε να διακινδυνεύσει ο Παπακωνσταντίνου, όταν ο ΙΔΙΟΣ ζήτησε τη λίστα. Και φυσικά ΗΞΕΡΕ ! ότι υπάρχει το πρωτότυπο, με το οποίο θα μπορούσαν να τον βρουν και να τον ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΝ(;) τολμούσε κάτι να αλλάξει. Έτσι φαίνεται από μακριά ο ΔΡΑΚΟΣ της ατιμίας και της εκδίκησης. Ο χοντρός και ο αδίσταχτος συμφώνησαν. Και τους δύο τους βολεύει προσωρινά η.. "θυσία"!

    Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΟΜΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ! και είναι γυμνοί ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλά ειλικρινά και ανθρώπινα.
    Γράφει ο Ν. Βράχος
    Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, έδωσε χθές , για μία ακόμη φορά, το σημερινό στίγμα της Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας.
    Φάνηκε αβίαστα η αλήθεια, και η συκοφάντηση ενός ανθρώπου, που ξέρει ,θέλει και μπορεί να αλλάξει την οικονομική πορεία αυτού του τόπου.
    Απλός ,ειλικρινής και πικραμένος, θύμισε πόσο σκληρή και απάνθρωπη είναι η πολιτική.
    Πιστεύω ειλικρινά ότι είναι ΑΘΩΟΣ, όχι μόνο γιατί φαίνεται, και είμαι σίγουρος ότι το βλέπουν ΟΛΟΙ οι Έλληνες, αλλά γιατί ενώ ερευνούσε την ..ποιότητα του περιεχομένου της λίστας ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ επεξεργαζόταν τα θεσμικά εκείνα μέτρα, με τα οποία θα εφοδιάζονταν οι διωκτικές αρχές, ώστε ΘΕΣΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΣΩΠΑ να αντιμετωπίζουν τους αιώνιους μακροχέρηδες της φοροδοτικής "ασυλίας"...
    Είναι παράξενο και περίεργο σήμερα να βλέπεις ειδική πτέρυγα[[ VIP φοροφυγάδων]] και διακινητών μαύρου χρήματος στον Κορυδαλλό.
    Κι όμως, αυτό το στοιχείο που τεκμηριώνει την αλήθεια και την διάθεση του ανθρώπου να συμβάλλει στην επίλυση του δύσκολου προβλήματος της φοροδιαφυγής, αποσιωπάται σκόπιμα, γιατί αυτό και μόνο δείχνει την αλήθεια !
    Εμένα, σαν απλό Έλληνα ΜΕ ΕΠΕΙΣΕ ότι είπε την αλήθεια.
    Κύριε Παπακωνσταντίνου είμαστε μαζί σου, δίπλα σου, ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ!
    Ν.ΒΡΑΧΟΣ
    Δεσμεύομαι σαν πρόεδρος ενός πολύ μεγάλου ακομμάτιστου συλλόγου, να παρουσιάσω στοιχεία που αποδεικνύουν πόσο ΕΛΛΗΝΑΣ! είναι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...