Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Η Εφορία θα κάνει… αναλήψεις στους λογαριασμούς μας ! (Δημοκρατικά εννοείται ....)


  • 904
     


 Η Εφορία θα κάνει… αναλήψεις στους λογαριασμούς μας
 
Η τρόικα επιστρέφει στη χώρα μας στις 15 Ιανουαρίου και μεταξύ των άλλων απαιτήσεων που έχει καταθέσει προς την Αθήνα, ζητά να είναι έτοιμη η ρύθμιση, σύμφωνα με την οποία όποιος χρωστά στο Δημόσιο περισσότερα από 500 ευρώ, τότε η εφορία θα έχει δικαίωμα να τραβά χωρίς παρέμβαση ή ενημέρωση χρήματα από τον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του οφειλέτη. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το ποσό που θα θεσμοθετηθεί θα είναι από 500 ευρώ και πάνω και θα αφορά όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. Έτσι, όταν μια δόση εισοδήματος καταστεί ληξιπρόθεσμη, δηλαδή έχει παρέλθει ένας μήνας από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής, τότε αυτόματα η εφορία θα μπορεί να προχωρά σε ανάληψη του ποσού. Το ίδιο θα ισχύει και για τέλη κυκλοφορίας και χαράτσι ακινήτων κ.ά.
Αυτό που προβληματίζει έντονα το υπουργείο Οικονομικών είναι με ποιο τρόπο θα μπορούσε να περάσει η ρύθμιση χωρίς να παρατηρηθεί ένα νέο κύμα μαζικής απόσυρσης και φυγής κεφαλαίων από τις τράπεζες.

2 σχόλια:

  1. Επικυρώθηκε η19μηνη φυλάκιση σε Θ. Αναστασιάδη-Πρώτο Θέμα
    Ο Αρειος Πάγος απέριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλλει ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα",
    για απόφαση του Εφετείου ένα χρόνο πριν, με την οποία είχε επιβληθεί 19μηνη ποινή φυλάκισης( με αναστολή)
    στον εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη καθώς και στα υπόλοιπα 7 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας.
    Η υπόθεση αφορούσε την δημοσιοποίηση εικόνων από βίντεο με ερωτικές στιγμές της Εύης Τσέκου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008.

    Ολόκληρη η είδηση εδώ.
    Παρ'όλα αυτά, ο συγκεκριμένος κύριος εξακολουθεί να διευθύνει τη μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα, να παραδίδει δημόσια μαθήματα ηθικής κτλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποινική δίωξη κατά του Θ. Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή

    Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και φοροδιαφυγή, σε βαθμό κακουργήματος, ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη.
    Η υποθέση αφορά μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ, που είχε ο εκδότης.

    Ένα σχόλιο στο Ποινική δίωξη κατά του Θ. Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή
    1.
    Το γεγονός ότι υπάρχουν εκδότες (Αναστασιάδης, Λυμπέρης, Κωστόπουλος) που είτε χρωστάνε άπειρα δεδουλευμένα σε προσωπικό, είτε δεν μπορούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις, είτε δηλώνουν πτωχευμένοι, και την ίδια ώρα κυκλοφορούν με προκλητική χλιδή, είναι κάτι που αποδεικνύει πόσες πολλές τρύπες έχει το δικαιϊκό μας σύστημα. Ή ότι αυτή η χώρα έχει καταργήσει τους θεσμούς, δεν τους χρειάζεται πλέον…
    Μου θυμίζει την παρακμιακή, καρικατουρίστικη εικόνα της αθηναϊκής δημοκρατίας που φιλοτεχνεί ο Πλάτων στην “Πολιτεία” του.
    Το Nitro FM μεταδίδει τραγούδια με ενδιάμεσο μήνυμα περί μη καταβολής των δεδουλευμένων στο προσωπικό από τη διοίκηση, και ταυτόχρονα ο Πέτρος Κωστόπουλος έχει ξανά εκπομπή στην τηλεόραση….
    Ορίστε πως ανεβαίνουν τα πολιτικά άκρα, δεξιά και αριστερά….

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...