Έχουν εντοπιστεί 25.000 που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν βγάλει από τη χώρα από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους. «Φύλλο και φτερό» κάνει το ΣΔΟΕ τις λίστες Ελλήνων με καταθέσεις στο εξωτερικό. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του στο….
Mega, υπογράμμισε ότι η φοροδιαφυγή δεν θα παταχθεί ούτε με τις αλλαγές στις κλίμακες φορολόγησης, ούτε με τις αποδείξεις, αλλά με τις διασταυρώσεις. Από τη λίστα με τους 54.000
Έλληνες καταθέτες εξωτερικού, έχουν εντοπιστεί 25.000 που δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα ποσά που έχουν βγάλει από τη χώρα από τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.
Ήδη, στους 24.000 έχουν σταλεί σχετικά ειδοποιητήρια από την εφορία, με τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις. Εφόσον, δεν μπορέσουν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό, οι φορολογούμενοι αυτοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα, ενώ θα πληρώσουν και τον αναλογούντα φόρο.
Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχει μπει η λίστα Λαγκάρντ, με τις 2.062 εγγραφές. Πρόκειται για Έλληνες που έχουν καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα και θα ελεγχθούν για τα ποσά που εμφανίζονται στην κίνηση των λογαριασμών τους.
Εξάλλου, με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα, ο Γ.Στουρνάρας έστειλε τελεσίγραφο σε όλους όσοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό να τα φέρουν πίσω και να την περιμένουν «αμνήστευση» των πράξεων τους.