Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Βήμα πίσω δεν κάνει ο Σαμαράς


  • 93
     


 Βήμα πίσω δεν κάνει ο Σαμαράς
Σε αναβρασμό είναι το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, με τον πρωθυπουργό να διαμηνύει στους στενούς του συνεργάτες ότι η κυβέρνηση προχωρά και ότι πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
«Η πορεία είναι ευθεία. Δεν κάνουμε πίσω» ήταν το σαφές μήνυμα από το Μέγαρο Μαξίμου και σύμφωνα με το Βήμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ο σχεδιασμός
του θα τηρηθεί απαρέγκλιτα.
«Είναι δυνατόν να κάνουμε πίσω αυτή τη στιγμή; Ή το πακέτο θα περάσει από τη Βουλή για να σωθεί η χώρα ή η χώρα θα βουλιάξει» έλεγαν αργά το βράδυ της Τετάρτης συνεργάτες του κ. Σαμαρά, με τον οποίο ήταν σε συνεχή επαφή για να ενημερώνεται και για τα όσα εξελισσόταν στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίτερα είχαν πληροφορηθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, μετά τη νέα συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, αποφάσισε πως παραμένει σταθερή στις θέσεις της για τα εργασιακά, γεγονός που προβληματίζει περαιτέρω το πρωθυπουργικό επιτελείο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, «η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις θέσεις της για τα εργασιακά».
Τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του Φ. Κουβέλη εκτίμησαν ότι παραμένει σταθερή η στήριξη της κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρωτοβουλίες για να αποκατασταθεί η συνοχή του κυβερνητικού σχήματος.
«Εκτιμούμε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την κυβέρνηση, ακόμη και αν δεν ψηφίσουμε» δήλωσε στο ΒΗΜΑ 99,5 ο Δημήτρης Χατζησωκράτης.
«Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Είναι η ώρα όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταλάβουν που θα οδηγηθεί η χώρα και ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν δεν ψηφιστεί το πακέτο» αναφέρει ανώτατη κυβερνητική πηγή.
Ως εκ τούτου, με βάσει τον πρωθυπουργικό σχεδιασμό, η κυβέρνηση θα καταθέσει το πολυνομοσχέδιο την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και όσες ρυθμίσεις δεν εγκρίθηκαν κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης.
Το πολυνομοσχέδιο -στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις επί των εργασιακών- θα είναι ένα άρθρο, θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην αρμόδια επιτροπή και θα συζητηθεί και θα τεθεί σε ψηφοφορία την επομένη.
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...