Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2012

Στρατούλης: Νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και μονομερή διαγραφή του χρέους


  • 58
     


 Στρατούλης: Νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και μονομερή διαγραφή του χρέους
«Θέλουμε, και ξέρουμε, και μπορούμε να κυβερνήσουμε. Θα αξιοποιήσουμε την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, θα στηρίξουμε τους αγώνες του λαού για να μην περάσει το πακέτο μέτρων, είναι όρος επιβίωσης του λαού και της χώρας» επισήμανε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.
«Αν δεν περάσουν τα μέτρα και δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα, για να έρθει νέα κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ με μονομερή διαγραφή του χρέους».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε το χέρι του στις διαφοροποιήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
με τη στάση που τήρησε» πρόσθεσε.
«Τα ταμεία υγείας των δικηγόρων, μηχανικών και των δημοσιογράφων είναι πλεονασματικά και θέλουν να τα εντάξουν στον ΕΟΠΥΥ. Με 3,5 δισ. ευρώ έλλειμμα και σε πλήρη διάλυση, γιατί να ενταχθούν τα ταμεία υγείας στον ΕΟΠΥΥ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία για τα ασφαλιστικά ταμεία.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι «τάζουμε στους πάντες, ‘όλα τα κιλά όλα τα λεφτά’».
Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι έχει χαθεί η συνοχή της κυβέρνησης. «Υπάρχει τρόικα σε επίπεδο αρχηγών» δήλωσε χαρακτηριστικά. «Είμαστε κοντά σε ατύχημα» προειδοποίησε ενόψει του πακέτου μέτρων.
Ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε δε, τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι «θέλουν να την κάνουν από την πίσω πόρτα». «Είτε ψηφίζουν ‘παρών’ είτε καταψηφίζουν» σημείωσε.
«Η ευθύνη για το χειρισμό της υπόθεσης και η πρωτοβουλία των κινήσεων είναι στα χέρια του πρωθυπουργού» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
«Η πολιτική διαπραγμάτευση δεν έχει τελειώσει. Η ΔΗΜΑΡ είναι παράγοντας σταθερότητας, που εξακολουθεί να θέτει το πακέτο των εργασιακών προς διαπραγμάτευση» τόνισε.
Ο κ. Τσούκαλης διευκρίνισε ότι «το κόμμα του εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση, ωστόσο διαφωνεί με τα εργασιακά. Η ΝΔ δεν είναι δυνατόν να φαίνεται ότι κυβερνά μόνη της» πρόσθεσε.
Παντελώς ανεύθυνη χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος, δηλώνοντας ότι «πλειοδοτούν στο πιθανό κυβερνητικό πρόβλημα χωρίς να έχει εναλλακτική πρόταση».
Τόνισε ότι ήταν «βασικό ηθικό προσωπικό θέμα η υπερψήφιση της τροπολογίας για την ένταξη του ΕΟΔΕΑΠ στον ΕΟΠΥΥ». «Δεν μπορώ εγώ να εξαιρώ τον εαυτό μου από τον ΕΟΠΥΥ» δήλωσε.
Πηγή: epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...