Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ο Ε.Βενιζέλος υπόσχεται ... υπουργεία στους ΠΑΣΟΚους!


Με οριακή πλειοψηφία 152-155 βουλευτών αναμένονται να περάσουν σήμερα από την Βουλή τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για το "πακέτο" των 13,5 δισ. φόρων, μισθολογικών περικοπών κλπ που ζητά η τρόϊκα ως εγγύηση για να επιτρέψει να δοθεί το νέο δάνειο των 31,5 δισ. ευρώ που θα κατευθυνθεί συνολικά στην αποπληρωμή των ξένων δανείων και στα ταμεία των τραπεζιτών
προς ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών τους.
Μετά την άρνηση της ΔΗΜΑΡ, τουλάχιστον 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν θα τα ψηφίσουν (μπορεί ο αριθμός να είναι και μεγαλύτερος) και έφταε ο Ε.Βενιζέλος να υποσχθεθεί υποργοποιήσεις των Α.Λοβέρδου, Μ.Χρυσοχοϊδη και Α.Διαμαντοπούλου για να δεχθούν να το ψηφίσουν. Πότε; Όταν γίνει ο ανασχηματισμός που οι παρατηρητές τον τοποθετούν πριν τον Μάρτιο.
                     
Η ΔΗΜ.ΑΡ. όπως φαίνεται κλίνει προς το "ΟΧΙ" ή το "παρών"αφού δεν έγινε καμία από τις αλλαγές που ζητούσε. Το Μαξίμου υπολογίζει σε 154 ΝΑΙ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν θα υπάρχει ούτε μία απώλεια από τους 127 βουλευτές της Ν.Δ. κάτι το πολύ δύσκολο όμως.
Ο πρωθυπουργός προσανατολίζεται να αποδεχθεί μία χαλαρή σχέση στήριξης της ΔΗΜ.ΑΡ. απέναντι στην κυβέρνησή του, έστω και αν η ΔΗΜ.ΑΡ. δεν μετέχει σε αυτήν. Με τον τρόπο αυτό πιστεύει ότι θα επιμηκύνει το χρόνο ζωής της κυβέρνησής του και να περάσει το κρίσιμο 2013.
Εκτιμούν ότι υπάρχουν, αυτή τη στιγμή, 6 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει να πουν ΟΧΙ.  Είναι οι κ.κ Σκανδαλίδης,Κασσής,Κουτσούκος,Παραστατίδης,Ανδρουλάκης και Κεγκέρογλου, ενώ και η Α.Γκερέκου δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα τα υπερψηφίσει. Στην ομιλία της στην Βουλή επιτέθηκε με δριμύτητα στις ρυθμίσεις.
Ο Ε.Βενιζέλος, προσπάθησε να περιορίσει τις απώλειες υποσχόμενος συμμετοχή μελών της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, στον ανασχηματισμό όποτε και αν αυτός γίνει. Αυτό σημαίνει βέβαια ότι θα φύγουν κάποιοι νεοδημοκράτες. Και δεν ξέρουμε πόσο λογικό είναι να έχει περισσότερους από δύο-τρεις  υπουργούς ή υφυπουργούς ένα κόμμα που έχει λάβει 12% στις εκλογές και σήμερα οι δημοσκοπήσεις το φέρουν στο 7%.
Έτσι στη διαμόρφωση μιας συμμαχίας του ΝΑΙ και κινούνται ανοιχτά οι γνωστοί "ηρακλειδείς" της τρόϊκας, Α.Λοβέρδος, Μ.Χρυσοχοϊδης και Α..Διαμαντοπούλου. Και οι τρεις τους φαίνεται ότι διατηρούν δίαυλο επικοινωνίας με το Μαξίμου, σε μία προσπάθεια να περάσουν τα μέτρα αλλά και να διαμορφωθούν οι μελλοντικές πολιτικές εξελίξεις και συμμαχίες. Παράλληλα έχουν ασκήσει πιέσεις σε βουλευτές της επιρροής τους οι οποίοι έριξαν τους τόνους και υπάρχουν διαβεβαιώσεις ότι θα συνταχθούν με το ΝΑΙ.
Ο κ.Ντόλιος, που θεωρείται ότι ανήκει στο κλίμα της κ.Διαμαντοπούλου, θα στηρίξει με την ψήφο του τα μέτρα. Το ίδιο και οι κ.κ Μπόλαρης,Αηδόνης αλλά και η κ.Τζάκρη που επηρεάζονται από τον κ.Λοβέρδο. Το ίδιο ισχύει και για τον κ.Μωραϊτη που επηρεάζεται από τον κ.Χρυσοχοϊδη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...