Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Εισαγγελική εντολή για τη σύλληψη του K. Bαξεβάνη


Kώστας Βαξεβάνης
Kώστας Βαξεβάνης
Αντιδράσεις προκάλεσε η έκδοση της λίστας Λαγκάρντ από τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται από την Ελληνική Αστυνομία έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.:
«Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών, διενεργούνται έρευνες από την
Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του εκδότη του περιοδικού HOTDOC, όπου δημοσιεύονται ονόματα της Λίστας Λαγκάρντ.»
Η φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει ονόματα βουλευτών, επιχειρηματιών, εκδοτών, εφοπλιστών, δημοσιογράφων, κοσμηματοπωλών, καλλιτεχνών,νοικοκυρών, επιστημόνων και φοιτητών.
Στη λίστα που δημοσιεύει το περιοδικό εμφανίζονται μόνο τα 2.059 ονόματα, χωρίς το ύψος της κατάθεσης στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Επίσης, δεν είναι εξακριβωμένο εάν το περιεχόμενο της λίστας προέρχεται από το αυθεντικό cd που παρέδωσαν οι γαλλικές αρχές στην ελληνική κυβέρνηση.
Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται στη λίστα δεν μπορούν να θεωρηθούν αυτομάτως ύποπτοι φοροδιαφυγής, καθώς οι περισσότεροι είναι γνωστοί επιχειρηματίες, που θα μπορούσαν νομίμως να έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό.

Ο εκδότης σε έκτακτο τεύχος του περιοδικού δημοσιοποίησε τα 2.059 ονόματα Ελλήνων καταθετών της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ ή λίστας Φαλτσιάνι. Μεταξύ των ονομάτων που φιγουράρουν στη λίστα, γνωστοί επιχειρηματίες, κοσμηματοπώλες, βουλευτές, εκδότες και δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, έως νοικοκυρές και φοιτητές.
Πηγή άρθρου: tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...