Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Μετερίζι το Ελεγκτικό Συνέδριο!


Γράφει ο Μαγια
Κόλαφος για την κυβέρνηση της υποτελείας, της εξαπάτησης και φτωχοποίησης του λαού η γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Εκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νέου μνημονιακού νομοσχεδίου, με τις οποίες επέρχονται πρόσθετες μειώσεις στις συντάξεις, περικοπές στα επιδόματα του ΕΚΑΣ, αύξηση του όριου συνταξιοδότησης και
κατάργηση, για τους συνταξιούχους, των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως και της θερινής άδειας.
Η γνωμοδότηση μπορεί να μην δεσμεύει την κυβέρνηση, δίνει όμως «πάτημα» σε όσους
θελήσουν να προσφύγουν στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ιδού πεδίον λαμπρόν δόξης, κυρίως, για τα συνδικάτα, μήπως εξιλεωθούν από τα καθεστωτικά αμαρτήματά τους. Να «βομβαρδίσουν» με προσφυγές το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να μετατραπεί σε μετερίζι αντίστασης των εξαθλιωμένων. Να κοπεί το χαμόγελο αισιοδοξίας του Στουρνάρα, αλλά και κάθε άλλου στουρναροχωροφύλακα της τοκογλυφικής συμμορίας στη δουλοπαροικία της ευρωζώνης.
Η ζωή που μας «στήνουν» δε φαίνεται ακόμα σε όλους. Θα φανεί όταν τα μέτρα θα αρχίσουν να εφαρμόζονται. Η ζωή αυτή έχει εκατομμύρια ανέργους, Έχει λουκέτα, όχι μόνο στην αγορά, αλλά και σε σχολεία και νοσοκομεία, έχει απολύσεις εργαζομένων και δουλεία για όσους εργάζονται. Έχει απίστευτη φορολογική επιδρομή, σπίτια να βγαίνουν στο σφυρί κατά χιλιάδες. Έχει λεηλασία των δημόσιων πόρων και αναδιανομή του πλούτου προς όφελος ολίγων ισχυρών, εγχώριων και διεθνών πλουτοκρατών.
Μην επαναπαύεστε από την εικόνα προϊούσας κατάρρευσης, που εμφάνισε προχθές στη Βουλή η κυβερνητική πλειοψηφία. Πιο πολύ μοιάζει με κακοστημένη επικοινωνιακή φούσκα.
Εάν οι πολίτες δεν σηκωθούν από τους καναπέδες, εάν δεν εκδηλωθούν μαζικές αντιδράσεις, τα μέτρα του μνημονιακού ολέθρου θα περάσουν, έστω και με οριακή πλειοψηφία.
Συνεπώς, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα!…
 olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...