Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Σαμαρά-τρόϊκας - Αρνούνται κατάργηση νόμου Ραγκούση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ!
ImageΟλοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση από την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός του Αντώνη Σαμαρά με τους ελεγκτές της τρόικας στο Μέγαρο Μαξίμου παρόντος του νεοορκισθέντος υπουργού Οικονομικών  Γιάννη Στουρνάρα.
Ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρά τις επιφυλάξεις των γιατρών του, μετά την δύσκολη εγχείρηση στο μάτι του, το οποίο είναι μισόκλειστο. Δεν προσέχει όσο πρέπει και αυτό όσο "ηρωικό" και αν
ακούγεται μπορεί να αποβεί εν μέρει ανέυθυνο: Μπορεί τα υπάρχει πίεση χρόνου, αλλά αν παρουσιαστεί κάποια μόλυνση, τα πράγματα θα είναι χειρότερα για όλους.


Οο Α.Σαμαράς και Γ.Σουρνάρας, εκδήλωσαν την άποψη ότι πρέπει να αποφευχθούν οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ενώ εξέφρασαν τη θέση ότι περικοπές θα προκύψουν από το κλείσιμο υπηρεσιών. Επέμειναν επίσης να μήν γίνουν περαιτέρω μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και να μην επιβληθούν νέοι φόροι που θα είχαν αποτέλεσμα να μεγαλώσει η ύφεση. Επίσης ζήτησαν να καταβάλλονται οι επιβαλλόμενοι φόροι σε περισσότερες δόσεις, καθώς τα ποσά είναι μεγάλα και ετέθη το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%.

Προέταξαν επίσης την ανάγκη άμεσων ενεργειών για την τόνωση της ρευστότητας της οικονομίας και την σταδιακή αποκλιμάκωση των φορολογικών επιβαρύνσεων. Πέρα από τα οικονομικά θα περιλαμβάνονται θεσμικά ζητήματα τα προνόμια των βουλευτών και το αναδρομικό πόθεν έσχες των υπουργών από το 1974. Το θέμα του εκλογικού νόμου παραπέμπεται για αργότερα μαζί με την συνταγματική αναθεώρηση. Αγκάθι στην συζήτηση των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι το θέμα της επαναφοράς της μετενέργειας που προυποθέτει εκτεταμένες συλλογικές συμβάσεις και βάζει κυρίως η πλευρά της ΔΗΜΑΡ.

Επίσης συμβιβασμός αναζητείται στην αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Σαμαράς είχε κάνει σημαία του την κατάργηση του νόμου Ραγκούση που αρνούνται οι δύο άλλοι. Έτσι θα υπάρχει πρόβλεψη για “αντικατάσταση” στο προσεχές μέλλον του νόμου ενώ οι νέες διατάξεις θα είναι προιόν συμβιβασμού. Γενικές και επιφανειακές θα είναι και οι αναφορές στην εξωτερική πολιτική για την οποία οι πολιτικοί αρχηγοί έκριναν ότι χρειάζεται εκτεταμένη συζήτηση.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...