Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση


  • 0
     



 Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση
«Στα δίχτυα των αρχών» έπεσε πολυμελής εγκληματική οργάνωση με δράση στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η Αστυνομία προχώρησε σε 29 συλλήψεις για σωρεία εγκλημάτων και αδικημάτων οικονομικού και φορολογικού χαρακτήρα, κακουργηματικής μορφής.
Η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε και εκτελώνιζε
παράνομα μεγάλο αριθμό εμπορευμάτων, τα οποία διοχέτευε στην εγχώρια αγορά, χωρίς να εξοφλούνται οι προμηθεύτριες εταιρείες και να καταβάλλονται οι αναλογούντες δασμοί και φόροι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης εξαπατήθηκαν εμπορικοί οίκοι, που εδρεύουν σε χώρες της Ευρώπης (Βέλγιο, Ισπανία, Γερμανία) και Ασίας (Κίνας, Ινδίας, Ταϊβάν, Πακιστάν, Ν. Κορέα), διάφορα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας μας, πολυεθνικές εταιρείες ταχυμεταφοράς αλληλογραφίας και εμπορευμάτων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο, το οποίο εκτιμάται ότι υπέστη ζημία μεγαλύτερη από 6 εκατ. ευρώ.
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης, έχουν μέχρι στιγμής εξακριβωθεί (110) περιπτώσεις παράνομου εκτελωνισμού και ιδιοποίησης εμπορευμάτων, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Η εγκληματική οργάνωση αποτελείτο κυρίως από ημεδαπούς ρομά, μεγάλης οικονομικής επιφάνειας, που είχαν ως «έδρα» την περιοχή της Κάτω Αχαΐας, ενώ σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία φαίνεται να εμπλέκονται άλλα 53 άτομα.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...