Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Οργισμένο τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μεϊμαράκη: «Πάρε πίσω το επίδομα πάση θυσία»


  • 119
      Οργισμένο τηλεφώνημα Σαμαρά σε Μεϊμαράκη: «Πάρε πίσω το επίδομα πάση θυσία»
Η είδηση ότι η Βουλή ενέκρινε μετεκλογικό επίδομα στους υπαλλήλους της Βουλής της τάξεως των 1.000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο προκάλεσε κοινωνική οργή σε μία εποχή που οι περισσότεροι Έλληνες κάνουν αιματηρές θυσίες και με κόπο προσπαθούν να επιβιώσουν.
Η αντίδραση του πρωθυπουργού ήταν αστραπιαία και ο Αντώνης Σαμαράς οργισμένος τηλεφώνησε τον Πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ζητώντας του να πάρει πίσω
το επίδομα πάση θυσία. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός ίσως δώσει στη δημοσιότητα και ανακοίνωση για το συγκεκριμένο θέμα.
Ο σάλος που προκλήθηκε ήταν απόλυτα φυσιολογικός και δικαιολογημένος καθώς μετά τους 16 μισθούς κάθε χρόνο, μετά τα πολλά επιδόματα, έρχεται τώρα και αυτή η απόφαση που πραγματικά προκαλεί οργή! Ο λόγος για τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα, ο οποίος όπως έκανε γνωστό στους δημοσιογράφους στη Βουλή ενέκρινε ένα μετεκλογικό επίδομα για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις συνολικού ύψους 1.000 ευρώ ανά υπάλληλο της Βουλής.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι της Βουλής που ξεπερνούν τους 1.300 εργαζόμενους θα πάρουν 1.000 ευρώ για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, που σημειωτέον κατά τη διάρκεια των εκλογών η Βουλή ήταν κλειστή.
Εάν κάνει κάποιος την πρόσθεση τότε θα παρατηρήσει ότι το κονδύλι για αυτό το μετεκλογικό επίδομα θα ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που το κράτος κόβει τις συντάξεις και δεν προσφέρει στους απόμαχους της ζωής ούτε τα στοιχειώδη που τους χρωστάει… τα φάρμακα δηλαδή.
Εκείνο που προκαλεί οργή όμως βρίσκεται παρακάτω! Ο Βύρων Πολύδωρας ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους εξήγησε ότι το μετεκλογικό επίδομα για κάθε υπάλληλο της Βουλής είναι 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο, κάτι που σημαίνει ότι για δύο εκλογικές αναμετρήσεις έπρεπε κανονικά να λάβουν 4.000 ευρώ έκαστος.
Και μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε πως εκείνος κατάφερε να το μειώσει αυτό το ποσό των 4.000 ευρώ και να το κάνει 1.000 ευρώ. Έκανε δηλαδή σκόντο στο ελληνικό κράτος και τα δημόσια ταμεία.
Η είδηση όπως αναμενόταν έφτασε και στο γραφείο του νυν Προέδρου της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ο οποίος ενημερώθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες εκ των συνεργατών του, γίνεται προσπάθεια να μην δοθεί τελικά αυτό το προκλητικότατο επίδομα.
Όλα αυτά την ώρα που η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και οι κυβερνήσεις απαιτούν θυσίες από όλους εκτός φυσικά από τους υπάλληλους της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...