Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Ευρωπαϊκό Γκουαντανάμο η χώρα μας.


Κατά την γερμανική άποψή, πρέπει η Ελλάδα να πονέσει! Και όσο πιο πολύ πονέσει, τόσο ριζικότερη θα είναι η υποθετική εξυγίανση λέει  ο Πωλ Κρούγκμαν αναδεικνύοντας τα ηθικοπλαστικά χαρακτηριστικά στο τρόπο που μας αντιμετωπίζει η Ευρώπη.

Πρόκειται  βασικά για την ιδεολογία τη Ιεράς εξέτασης η οποία βάζει μια θρησκευτικού χαρακτήρα  προσέγγιση στο θέμα Ελλάδα. Η ύφεση και ο πόνος,  το μαστίγωμα  και η δημόσια διαπόμπευση είναι αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν  και καθαρίζουν από τις αμαρτίες.
Η Ιερά εξέταση έχει όπως όλοι γνωρίζουμε βαθιές ρίζες στην Ευρώπη και πέρασαν πολλοί αιώνες πριν ξεπεραστεί ως πρακτική επαναφοράς των αμαρτωλών στο δρόμο του θεού.  Μετά από αυτή προέκυψε ο ανθρωπισμός ώσπου αυτή φαίνεται να ξαναεμφανίστηκε στην οικονομία.
Και όλοι είδαμε τις διακρίσεις σε όλο τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο. Τις είδαμε στην Ιρλανδία στην Πορτογαλία στην Ισπανία στην Ιταλία  που είναι χώρες  με κοινό ιστορικό γνωσιολογικό  θρησκευτικό προηγούμενο. Είδαμε ότι ξέκοψαν οι εταίροι πως όλα αυτά δεν ισχύουν για την Ελλάδα καθώς η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση.
Ίσως να είναι τραβηγμένο  στις ερμηνείες που μπορεί να μας δώσει το δεδομένο, αλλά σκληρότητα της  Ευρώπης εμφανίζεται σε όλο τη το μεγαλείο μόνο σε βάρος της μοναδικής χώρας της ευρωζώνης η οποία  έχει κρίση αλλά δεν μετέχει  του κοινού ιστορικού γνωσιολογικού θρησκευτικού υποβάθρου.
Αν η Ελλάδα διαφέρει  το  θέμα είναι γιατί αυτό δεν είναι αποδεκτό;
Αν η Ελλάδα διαφέρει το θέμα είναι αν αυτή είναι η αιτία που οι Έλληνες αξιωματούχοι  ωθούνται στο αισθάνονται ένοχοι και  παρείσακτοι  στην Δύση. Αν για αυτό είναι αναγκασμένοι να τρέχουν πίσω από ένα πήχη που συνεχώς σηκώνεται για την Ελλάδα.
Αν η Ελλάδα διαφέρει το  θέμα είναι αν αυτός είναι ο λόγος  για τον οποίο η χώρα καταστρέφεται άνευ ορίων.
Πολλές φορές μοιάζει  πως το αρνητικό κλίμα σε βάρος της Ελλάδας να έχει κάποιο βαθύτερο αίτιο.  ‘Ίσως σε κάποια άρρωστα ευρωπαϊκά μυαλά να πληρώνουμε το σχίσμα όπως παλιότερα οι Εβραίοι και διάφορες άλλες ομάδες πλήρωσαν “τις αμαρτίες τους” με γεγονότα που χάραξαν την πολύ πρόσφατη Ιστορία της Ευρώπης. Ίσως για κάποιους ευρωπαίους έτσι  πρέπει να γίνει και πάλι.
Ο Κ Παπουλιας είπε χθες πως Οι θυσίες των Ελλήνων δεν γίνονται πάντα αντιληπτές από τους εταίρους μας αλλά δεν προχώρησε στο γιατί συμβαίνει αυτό
Πάντως η Χώρα μας έχει μετατραπεί σε Ευρωπαϊκό Γκουαντανάμο. Έχει μετατραπεί σε οικονομικό αναμορφωτήριο και είναι πλήρως αδύναμη να κοινοποιήσει το μήνυμά της εκτός γιατί είναι πάντα ένοχη εξ ορισμού για το μέσω Ευρωπαίο.
Το Μήνυμα όμως είναι πεντακάθαρο μετρήσιμο  για το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μια παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια γύρω από το: Η Ελλάδα πλήρωσε πιο ακριβά από όλους την κρίση του ευρώ. Κάνει τα πάντα για την σταθερότητα του  και είναι και πάλι ένοχη.
alexiptoto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...