Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Τι θα γίνει με το σύστημα «40-40-20» κύριε Σαμαρά;;


  • 2
      Τι θα γίνει με το σύστημα «40 40 20» κύριε Σαμαρά;;

Στη φωτό κάτω δεξιά, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδης Σπινέλης
Σαθρές υπηρεσίες και διεφθαρμένο κράτος – Οι απίστευτες καταγγελίες Σπινέλη και Ρουμελιώτη που ξεχάστηκαν απ΄ όλους – Κι ένα βίντεο από την εκπομπή του Γ.Παπαδάκη που πρέπει να το δει ο νέος Πρωθυπουργός

Την Τρίτη 10 Ιουλίου, (ταχυδρομικώς) και την Δευτέρα 16 Ιουλίου, (ηλεκτρονικά), λήγει η προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Τα ενιαία εκκαθαριστικά σημειώματα, που θα αποστέλλονται στους φορολογούμενους, θα περιλαμβάνουν και την επιβάρυνση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, σύμφωνα πάντα με τα νέα ληστρικά φορολογικά μέτρα που επέβαλαν οι κυβερνήσεις των Γιώργου Παπανδρέου, Λουκά Παπαδήμου και Αντώνη Σαμαρά.
Το εκκαθαριστικό αποτέλεσμα αυτών των σημειωμάτων, θα επιφέρει σε όλους μας νευρική κρίση με απρόβλεπτα αποτελέσματα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες, εν τη πράξη πλέον, πρέπει να ξεχάσουν τις επιστροφές φόρου των προηγούμενων ετών ενώ πρέπει να γνωρίζουν πως θα πληρώνουν όλοι, ανεξαιρέτως εάν πληρώνουν δίκαια ή άδικα.
Τα ποσά που θα κληθούν να πληρώσουν, λοιπόν, θα είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων, δυσανάλογα των εισοδημάτων τους, γιατί οι νόμοι που θεσπίσθηκαν τα τελευταία χρόνια δεν ήταν στη λογική μιας δίκαιης φορολογίας, αλλά στη λογική πως πρέπει να πληρώνουν μόνο εκείνοι που δεν μπορούν να φοροδιαφεύγουν.
Όλοι αυτοί, όμως, οι πολίτες που λόγω της ανυπαρξίας ελεγκτικών κρατικών μηχανισμών, καθώς και της ανοχής και της ανεπάρκειας αντιμετώπισης του τεράστιου προβλήματος, των διαφυγόντων φόρων, από τις εκάστοτε κυβερνήσεις, έκαναν την φοροδιαφυγή εθνικό σπορ.
Πολλάκις, σε προηγούμενα άρθρα μου, έχω αναφερθεί στις διαχρονικές παθογένειες που ταλανίζουν το Ελληνικό Έθνος, όπως η φοροδιαφυγή, η φοροκλοπή, και το παραεμπόριο. Αυτές οι παθογένειες, εάν είχαν τιθασευτεί από αυτό το σαθρό και διαβρωμένο κράτος των πολιτικών εγκληματιών, δεν θα υπήρχε ανάγκη καμιάς μεταβολής των φορολογικών δεδομένων. Μεταβολές που σήμερα διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της πατρίδας μας και μεταβάλουν βιαίως τους Έλληνες, σε φτωχούς πολίτες τρίτης κατηγορίας.
Ωστόσο, πως είναι δυνατό να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη αυτό το κράτος, όταν ουδείς ασχολήθηκε με τις σχετικά πρόσφατες καταγγελίες που έκανε δημόσια (Ant1-Παπαδάκης την 15η Δεκεμβρίου 2011) ο πρώην, πλέον, γενικός γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (είχε την απόλυτη ευθύνη για τη μηχανογράφηση των εφοριών και του Υπουργείου Οικονομικών), Διομήδης Σπινέλλης ως προς τη διαφθορά στις εφορίες.
Πιο αναλυτικά, ο κ. Σπινέλλης, στη συγκεκριμένη εκπομπή κατήγγειλε την αναποτελεσματικότητα, την κακοδιοίκηση και τη διαφθορά του δημοσίου.
Μίλησε για το σύστημα «40-40-20» που κατά την άποψή του, από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου μένει στον επιχειρηματία με τον διακανονισμό, το άλλο 40% πηγαίνει στον εφοριακό που διενεργεί τον έλεγχο και μόνο το 20% οδεύει στο ταμείο της εφορίας και του Ελληνικού δημοσίου. Παρών, δε, στη ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή ήταν και ο κ. Νικολακόπουλος, πρόεδρος Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλλήλων, που προς κατάπληξη όλων των παρισταμένων, αλλά και των πολιτών που παρακολουθούσαν την συζήτηση, κατήγγειλε ότι:
α) για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν υπάρχει πολιτική βούληση,
β) δεν υπάρχει νομοθετικό και θεσμικό πλαίσιο και
γ) γίνονται στο έργο τους παρεμβάσεις από την πολιτεία.
Επίσης, είπε αυτό που όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνωρίζουμε, εκτός βεβαίως των πολιτικών ταγών της χώρας που όπως φαίνεται είναι κουφοί και τυφλοί, πως:
«Στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε πως είναι δομημένο το σύστημα…»
Επιπλέον, στην συζήτηση αυτή συμμετείχε και ο κ. Ρουμελιώτης, πρόεδρος των εργαζομένων ΚΕΠΥΟ, ο οποίος, επίσης, κατήγγειλε: «η φοροδιαφυγή, είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας, είναι θέμα ενός ολόκληρου συστήματος … υπάρχει η τεχνολογία και μπορούν να βρουν τους φοροδιαφεύγοντες, αλλά δεν θέλει κανένας από αυτούς που κυβερνούν 40 χρόνια να τους πιάσει…»
Οι παραπάνω καταγγελίες έγιναν από τους πλέον αρμόδιους φορείς και δυστυχώς, δεν άνοιξε καμιά μύτη. Καταγγέλλονται, οι κυβερνώντες σαν τυχάρπαστοι, απατεώνες, κλέφτες, λωποδύτες, που συνειδητά ρουφούν το αίμα των πολιτών οι οποίοι έχουν σωστή φορολογική συνείδηση, προς όφελος των ομοίων τους.
Το τραγελαφικό, βεβαίως, αυτής της υποθέσεως είναι η μήνυση που υπέβαλαν εφοριακοί κατά του κ. Σπινέλλη και παράλληλα η δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας από μέρους του, για συλλογή καταγγελιών διαφθοράς (spinellis.gr/istoria).
Ο κ. Σαμαράς, ισχυρίσθηκε, προεκλογικά, πολλές φορές πως εφ΄όσον γίνει Πρωθυπουργός, θα πατάξει την διαφθορά του δημόσιου τομέα και την φοροκλοπή- φοροδιαφυγή.
Παρ΄ότι από εκείνη την τηλεοπτική συζήτηση στον Ant1, έχουν περάσει οκτώ μήνες, θα ήθελα να γνωρίζω εάν οι συνεργάτες του τον ενημέρωσαν για το περιεχόμενο αυτής της τηλεοπτικής εκπομπής που απαξιώνει, συλλήβδην, όλο το πολιτικό σύστημα της αρπαχτής ή τελικά «διέλαθε», ίσως σκοπίμως, της προσοχής τους;
Ας αποδείξει, λοιπόν, εν όψει των προγραμματικών του δηλώσεων στη Βουλή των Ελλήνων πως έχει την πολιτική βούληση, που δεν είχαν οι προκάτοχοί του, για να χτυπήσει αυτά τα καρκινώματα που κατασπάραξαν και εξακολουθούν να κατασπαράσσουν τα σωθικά της Ελληνικής κοινωνίας.
Ας αποδείξει πως η δραστηριότητά του και η πολιτική πυγμή-μαγκιά του δεν ολοκληρώθηκε με το κουκούλωμα του σκανδάλου της πολυεθνικής Σήμενς, όταν ως συνέταιρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, η οποία τσάκισε τα Ελληνικά νοικοκυριά, έκλεισε άρον-άρον την υπόθεση αυτή χωρίς επί της ουσίας να ωφεληθεί το Ελληνικό δημόσιο απολύτως τίποτε. Ούτε, επίσης, πως η ολοκλήρωσή του ως Πρωθυπουργός συντελέστηκε με το κλείσιμο (πράξη ορθή) του πολυτελούς εστιατορίου του μεγάρου Μαξίμου.
Συνεπώς, ας αποδείξει με έργα και όχι με λόγια πως θα πατάξει τη φοροκλοπή, τη φοροδιαφυγή, το παραεμπόριο και την αθρόα λαθρομετανάστευση που οικονομικά αιμορραγεί την πατρίδα μας. Ας αποδείξει πως θα ασχοληθεί, άμεσα με τα καρκινώματα που νόσησαν, σαν το παραπάνω, την Ελληνική κοινωνία.
Εμείς, εδώ είμαστε για να τον επαινέσουμε εάν πράξει όσα σωστά έχει ανάγκη ο λαός μας και το Έθνος μας και ταυτόχρονα είμαστε εδώ για να τον πολεμήσουμε εάν θα είναι ένας Πρωθυπουργός σαν όλους τους προηγούμενους.
ΥΓ: Το παρόν στάλθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα της Νέας Δημοκρατίας
filologos10.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...