Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Κάμερον: Έξω οι Έλληνες από τη Βρετανία!


Καμία αμφιβολία για την πρόθεση του να απαγορεύσει την είσοδο Ελλήνων μεταναστών στη Βρετανία, σε περίπτωση κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, δεν άφησε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.
 «Θα ήμουν έτοιμος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να κρατήσω τη χώρα μας ασφαλή, το τραπεζικό μας σύστημα ισχυρό, την οικονομία μας δυνατή. Ως πρωθυπουργός, αυτό είναι το πρώτο και ύστατο καθήκον σου» εξήγησε ο Κάμερον σε διακομματική  επιτροπή της βουλής η οποία έθεσε το ερώτημα
αν ο Κάμερον είναι διατεθειμένος ακόμα και να κλείσει τα σύνορα στους Έλληνες σε ένα σενάριο Grexit…
Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαντούσε σε ερώτηση του εκπροσώπου των Εργατικών Κιθ Βαζ ο οποίος ρώτησε πολύ συγκεκριμένα αν σε ένα σενάριο όπου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες -ως Ευρωπαίοι πολίτες- αναζητούσαν διαμονή σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα, η Βρετανία θα τους έκλεινε την πόρτα.
Ο Κάμερον χωρίς περιστροφές του απάντησε: «ελπίζω να μην χρειαστεί να φτάσουμε έως εκεί. Αλλά όπως αντιλαμβάνομαι, υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες εάν υπάρχουν ειδικές δυσκολίες. Πρέπει να σχεδιάζεις, πρέπει να έχεις εναλλακτικά σχέδια, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα. Ελπίζω πάντως να μην χρειαστούν όλα αυτά».
Ο ιδιότυπος αποκλεισμός των Ελλήνων από την Βρετανία-ο οποίος σημειωτέον είναι παράνομος σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκαιο- δεν πέρασε απαρατήρητος από την αντιπολίτευση.
Ο πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Εργατικών, Ντένις Μακσέιν εξέφρασε την ανησυχία του για την τακτική αποκλεισμού Ελλήνων πολιτών  της κυβέρνησης Κάμερον η οποία όπως λέει προκαλεί ένταση.
«Και σαφώς, εάν απαγορεύσουμε σε κάθε Έλληνα να έρθει στη Βρετανία, οι Έλληνες θα απαγορεύσουν σε κάθε Βρετανό να έρθει στην Ελλάδα. Ωραίος τρόπος για να ξεκινήσει κανείς την περίοδο των διακοπών».
kentrinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...