Υλικά
• 400 γραμμ. μπαγιάτικο σταρένιο ψωμί
• 3 γεμάτες κ.σ. ταραμά λευκό
• χυμό από 2 λεμόνια
• 1/2 κρεμμύδι
• 1 κ.σ. άνηθο
• 500 ml ελαφρύ ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το στύβουμε καλά και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον ταραμά και τα πολτοποιούμε για 2 με 3 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό και λίγο λίγο το λάδι και ανακατεύουμε μέχρι η ταραμοσαλάτα μας να γίνει λεία και απαλή. Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και τη σερβίρουμε σε μπολ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου