Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«H Eλλάδα είναι δεν είναι αποικία»






Γιούνκερ.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιούνκερ είχε προειδοποιήσει τη Δευτέρα ότι «αν μετά τις εκλογές, στην Ελλάδα, κληθούν να κυβερνήσουν πολιτικοί οι οποίοι θα αποχωρήσουν από το πρόγραμμα βοήθειας, θα αποχωρήσουμε κι εμείς».
«Πρέπει να συνειδητοποιήσει τόσο ο κ. Γιούνκερ, όσο και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, δεν είναι αποικία», τόνισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Σημείωσε ακόμη ότι όταν δοθεί στον ελληνικό λαό η δυνατότητα να ασκήσει το δημοκρατικό του δικαίωμα και να αποφασίσει για το μέλλον του «δεν θα αναγνωρίσει αποφάσεις οι οποίες είναι κατάφωρα αντισυνταγματικές, αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν υπό καθεστώς εκβιασμού από μια Βουλή που δεν έχει δημοκρατική νομιμοποίηση».
Υποστήριξε ακόμη ότι «δεν πρόκειται τα πακέτα αυτά να εγκριθούν από τις επόμενες κυβερνήσεις», διότι, όπως είπε, «δεν μπορεί το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να συνεχίζουν να είναι στη διακυβέρνηση του τόπου, καταστρέφοντας ολόκληρη την κοινωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ακόμη ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες οδηγούν σε μια «μεγάλη κοινωνική καταστροφή» με αποτέλεσμα να διακυβεύεται ακόμα και η ίδια η ύπαρξη της ενωμένης Ευρώπης.
«Η παρουσία μας εδώ είναι για να συντονίσουμε τον κοινό αγώνα των δυνάμεων της Αριστεράς απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδηγούν την Ευρώπη σε διάλυση», τόνισε, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο κίνημα «Είμαστε όλοι Έλληνες», που όπως ανέφερε, σηματοδοτεί «τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών ότι ο πόλεμος που βιώνουμε δεν είναι ανάμεσα σε έθνη και λαούς, αλλά είναι ένας πόλεμος ταξικός και κοινωνικός».

Πηγή:Voria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...